Најновије

РУСКИ РАДАРИ УХВАТИЛИ ФРАНЦУСКИ ''НЕВИДЉИВИ'' БРОД: Стелт технологија је застарела (ФОТО/ВИДЕО)

Француска фрегата La Fayette није могла да се сакрије од руских радара распоређених на полуострву Крим, рекли су припадници руских војних структура, преносе РИА Новости.

La Fayette (Фото: Јутјуб)

У понедељак фрегата La Fayette је упловила у Црно море. Она је изграђена по стелт технологији и наоружана је противбродским ракетама. Како кажу у руској армији, руски радарски системи могу да примете такве бродове на раздаљини од више стотина километара. ''Изрекламирана стелт технологија се сударила са руском радио-електронском индустријом. Фрегата La Fayette је засијала на мониторима руских радарских система још када је пролазила кроз Босфор'', рекао је извор из руског министарства одбране, преносе РИА Новости. Такође је додато да радари даље прате француску фрегату и да ће руска морнарица послати један брод да је прати.
Bosphorus: La Fayette class @MarineNationale frigate Guépratte F714 equipped with @thalesgroup DRBV-15C Sea Tiger air/surface search radar pic.twitter.com/dJ03pfjSKY — Yörük Işık (@YorukIsik) 19 ноября 2017 г.
Претпоставља се да је фрегата La Fayette кренула ка источном делу Црног мора, вероватно до Грузије. Ова фрегата је намењена за деловање у кризним ситуацијама, наоружана је противбродским ракетама и на себи носи хеликоптер Пантер. Класа La Fayette се састоји од пет бродова, а први од њих је поринут у воду 1992. године. Да видите како се затеже ситуација на Блиском Истоку, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

La Fayette упловљава у Одесу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА