Најновије

САКАШВИЛИ: Народни импичмент Порошенка 3. децембра, спреман сам да будем премијер

Украјински опозициони лидер Михаил Сакашвили – амерички агент утицаја и бивши председник Грузије и губернатор Одеске области – објавио је да ће 3. децембра у центру Кијева организовати „народни импичмент“ другом америчком агенту утицаја Петру Порошенку.

Михаил Сакашвили (Фото: Јутјуб)

На митингу својих присталица испред Врховне Раде (парламента) рекао је:
„Народни импичмент започињемо 3. децембра. Биће то час икс за све. Организујте се и дођите тог дана пред парламент. Ја ћу путовати по земљи и дизати људе на мирну побуну“.
Сакашвили је лидер новоформиране партије Рух (покрет) нових снага, а данас је на митингу открио да је спреман да стане на чело владе Украјине. Упркос томе што последњих месеци више пута тврдио да му никакве функције нису потребне.
„Украјини је хитно потребна нова власт. Нова влада. Морамо заједно формирати такву владу. Морамо иступити са именима својих кандидата за министре“ – рекао је окупљенима.
Сакашвилија у родној Грузији оптужују за незаконито трошење државних 5 милиона долара и прети му затворска казна од 11 година.
Прочитајте ОВДЕ шта су то у Анталији усагласили шефови дипломатија Русије, Ирана и Турске – Сергеј Лавров, Мухамед Џавад Зариф и Мевлут Чавушоглу.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Украјина: САД и Русија преко Београда
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА