Најновије

ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА: Руси праве хеликоптере, Индијци склапају, док ће испорука бити...

Руски хеликоптери Камов Ка-226Т, састављени у Индији, могли би бити испоручени земљама ван ЕУ, након што Русија испуни основне одредбе уговора о испоруци 200 таквих хеликоптера Индији, изјавио је директор корпорације "Ростек" за међународну сарадњу и регионалну политику Виктор Кладов.

Камов Ка-226Т (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је заједничко улагање спремно за спровођење пројекта производње Ка-226Т у Индији и да је на реду одлучивање о стопи производње и обиму испоруке, као и потрага за клијентима.
- Имамо наруџбу за 200 хеликоптера, од којих ће 60 бити произведено у Русији, док ће преосталих 140 бити склопљено у Индији по повећаној стопи локалне производње. Стране би могле и да одлуче да се ти хеликоптери склапају у Индији и испоручују земљама ван ЕУ - рекао је Кладов.
Споразум Русије и Индије о сарадњи на производњи хеликоптера је потписан 2015. године, док је уговор о заједничком улагању потписан у октобру 2016. године, преноси ТАСС.
Извршни директор "Ростека" Сергеј Чемезов раније је изјавио да је вредност уговора о испоруци "Ка-226Т" хеликоптера износи око милијарду долара.
Прочитајте ОВДЕ за који ће се то вишенаменски борбени авион одлучити да пазаре Хрвати, будући да су Срби добили руске Мигове.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта све може хеликоптер Камов Ка-226Т.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА