Најновије

ВУЧИЋ И СОРОШ: Са црне листе на црвени тепих или зашто СНС бирачима не смета њихов сусрет?

Џорџ Сорош ускоро би могао да буде чак омиљен у делу српског јавног мњења. Контроверзни милијардер деценијама је описиван као богати Јеврејин мађарског порекла који новцем подрива и руши непослушне режиме, међу којима и онај у Србији, а то сада полако одлази у историју.

Алекс Сорош (Фото: Јутјуб)

Јер, традиционално слабо памћење Срба помогло је да се вест о сусретима председника Александра Вучића с Џорџом Сорошем и његовим сином Алексом прихвати као нормална и уобичајена ствар.
Састанци са озлоглашеним Сорошом се не крију од јавности. Напротив. После прекјучерашњег пријема Сороша млађег Кабинет председника Србије издао је и саопштење.
Зашто бирачком телу Александра Вучића не сметају ови сусрети, тим пре што су њихови главни извори информисања углавном прорежимски таблоиди који за ударне наслове имају: "Сорош хоће рат у Србији" или "Сорош плаћа 20 милиона долара за хаос у Србији?"
Борко Стефановић, лидер Левице Србије, мисли да власт рачуна на заборавност бирачког тела, на то да грађани Србије не могу да се сете шта су јуче доручковали, ако су доручковали.
Део опозиције ком је годинама лепљена етикета "сорошевих и америчких плаћеника" у сусрету председника Србије с челницима Фонда за отворено друштво не види ништа спорно.
- Али јесте спорно то што је Вучић деценијама све своје политичке противнике прогањао да су Сорошеви плаћеници. Он тако није квалификовао само опозицију, већ и невладине организације, новинаре... Свако ко му се није допадао и ко је био његов идеолошки противник био је Сорошев плаћеник, или Тачијев и Харадинајев Србин, а ево га сада он седи и има састанке са тим Харадинајем - примећује Александра Јерков.
Прочитајте ОВДЕ зашто се немачки медији питају да ли ће Вучић у марту признати Косово?
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сорош: Ахилова пета Запада је смрт.

Бонус видео

Вучић о ситуацији у СНС, изборима и Косову...О томе ко је у СНС купио диплому а ко не?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА