Најновије

ДАЧИЋ: Списак земаља које су признале КиМ биће испод 100

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је јуче да је то, што је Гвинеја Бисао повукла одлуку о признању једнострано проглашене независности Косова, показатељ да су "шарене лаже" списак од 114 земаља које су признале Косово и изразио уверење да ће тај списак спасти на испод 100 држава.

Дачић (Фото: Јутјуб)

"То је само показатељ да су то све шарене лаже и тај списак од 114 земаља које су признале Косово. Видећете на крају да ће то спасти на испод 100 земаља", рекао је Дачић Тањугу. Шеф српске дипломатије борави у посети Буенос Ајресу, где је јуче потписао Споразум о трговини и економској сарадњи између Србије и Аргентине са аргентинским колегом Хорхеом Марселом Форијем.
Србија и Аргентина су две пријатељске земље, а шеф аргентинске дипломатије Хорхе Марсело Фори је јасно рекао да Аргентина неће мењати свој став у вези са Косовом, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Шеф српске дипломатије је Танјугу, после разговора са Форијем и потписивања споразума, рекао да две земље имају заједнички интерес да унапреде економску сарадњу, те је најавио да Србија следеће године може да очекује посету аргентинског министра.
"Ми смо пријатељске земље, али смо релативно далеко, па је самим тим наша спољнотрговинска размена прошле године била изузетно ниска за тако велику земљу као што је Аргентина, а то је негде око 18 милиона евра. У интересу је да пронађемо најбоље форме како да се та економска сарадња развије. То значи да разговарамо и о инвестицијама и о заједничком наступу на трећим тржистима и оно што је важно је да следеће године можемо очекивати посету аргентинског министра, имајући у виду да наредне године обележавамо 90 година од успостављања дипломатских односа између Аргентине и наше земље", рекао је Дачић.
Он је оценио да је најважније да Аргентина задржава свој принципијални став у вези са поштовањем међународног права, односно да подржава територијални интегритет Србије.
"Министар је јасно рекао да Аргентина неће мењати свој став у вези са Косовом”, рекао је Дачић.
Са друге стране, навео је он, Србија чврсто подржава аргентинске ставове када је реч о проблемима Малвина, односно Фолкландских острва, и спору који има са Великом Британијом.
"Ми једни друге подржавамо у међународним односима, подржавамо принципе међународног права и територијалног интегритета Аргентине и Србије”, рекао је Дачић.
Он је казао да је важно да као пријатељска земља радимо и на развоју односа у другим областима због чега је, оценио је, од посебног значаја то што је у Београду отворен Парк Република Аргентина, и што ће касније данас у Буенос Ајресу бити отворен Трг Република Србија.
Према његовим речима, и то показује колико су наше две земље блиске и пријатељске.
Младић из Хага поручује да је ово било само прво полувреме и док је жив бориће се за праву истину о борби Срба! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић о пресуди Младићу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА