Најновије

ГДЕ ЋЕ МЛАДИЋ ДА ИЗДРЖАВА КАЗНУ? Ово су 4 могућа сценарија!

Ако Хашки трибунал потврди пресуду на доживотну робију коју је изрекао генералу Војске Републике Српске Ратку Младићу, пред ратним лидером босанских Срба су четири различита сценарија везана за локацију на којој ће служити казну.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

А ово су могућности.

Сценарио 1: Хашка ћелија

Ипак, најреалније је очекивати да Младић неће успети да издејствује излазак из Хага. У прилог тој тези иде неколико чињеница, најпре то што се више од деценије крио од хашког суда.

Сценарио 2: Српска болница

Министарка правде Нела Кубуровић и данас је поменула да Влада Србије и даље пружа гаранције за лечење у Србији генералу Младићу. Те гаранције су претходно усвојене и на седници Владе, у октобру ове године, а подразумевају привремено пуштање на слободу ради лечења, уз гаранције да Младић за то време неће побећи.

Сценарио 3: Клиника у Русији

Након више најава које су дошле од Младићевих лекара и породице, Русија је у марту ове године и званично обавестила Хашки трибунал да је спремна да пружи смештај и медицински третман Ратку Младићу. То је потврдила шефица правне групе при Амбасади Русије у Холандији Викторија Гончарова.

Сценарио 4: Нордијски комфор

Хашки трибунал је у фебруару 2003. године осудио Биљану Плавшић на 11 година затвора за прогоне несрпског становништва током рата у БиХ. Плавшићка је претходно признала кривицу за прогон босанских Муслимана и Хрвата на полтичкој, расној и верској основи због чега је ослобођена осталих тачака оптужнице укључујући и геноцид.
Прочитајте ОВДЕ каква је то оштра порука из Москве стигла као реакција на пресуду Младићу?
Извор: Блиц/ Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Источно Сарајево: Пресуда поражавајућа, Ратко Младић херој.

Бонус видео

Војислав Шешељ у емисији поводом изрицања пресуде генералу Ратку Младићу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА