Најновије

ПРИТИСАК НА СРБИЈУ ДА УЂЕ У НАТО: Ово је руска реакција из Србије

Заменик председника Одбора за међународне послове Савета федерације Русије Андреј Климов изјавио је да су чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије обавестили своје руске колеге о невиђеном притиску НАТО-а на Београд с циљем да га убеди да се придружи Северноатлантском пакту.

Северно-атлантска алијанса (Фото: Nato Media Library)

"На Србе се тренутно врши невиђени притисак. То је у супротности са званичним изјавама које увек чујемо од структура НАТО-а да, наводно, никога не присиљавају да дође код њих, већ људи сами долазе и они просто не могу да их одбију", рекао је Климов за "Спутњик".  Руска парламентарна делегација, коју предводи Климов, а у чијем саставу су и члан Одбора за међународне послове Државне думе Сергеј Железњак, сенатор Оксана Белокоњ, као и потпредседник Државне думе Петар Толстој, налази се у дводневној посети Србији.  Према парламентарној резолуцији из 2007. године, Србија се придржава неутралности у погледу војних савеза, али је Народна скупштина Србије 12. фебруара 2016. године ратификовала документ о дипломатском имунитету за представнике НАТО-а и логистичку подршку тог савеза на територији земље.  Индивидуални план партнерства Србије и НАТО-а (ИПАП) ступио је на снагу у марту 2015. године. 
Тај документ дефинише образовно-техничку сарадњу, заједничке војне вежбе и стварање позитивног имиџа Алијансе у српском друштву.  Српски парламент је 2013. године добио статус посматрача у Парламентарној скупштини Организације уговора о колективној безбедности. Да видите како Изетбеговић обучава паравојне формације у БиХ, погледајте ОВДЕ. Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО у шоку: Србија добија најбоље наоружање без њихове помићи
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА