Најновије

СТРАШАН УДАРАЦ ЗА ПЕНТАГОН: Сиријци из избегличког кампа код Ал Танфа изнели невероватну понуду Дамаску!

Цивилна управа избегличког кампа Рукбан, који се налази на сиријско-јорданској граници, у зони коју контролише америчка војска из базе Ал Танф, започели су преговоре о помирењу са сиријским властима, пренели су сиријски опозициони медији.

Американци и њихови џихадисти "чувају" Рукбан (Фото: public, Правда)

Управа Рукбана у преговоре са Дамаском ушла је са списком захтева, међу којима је најбитнији онај у ком се од сиријских власти тражи да се расељенима који се налазе у кампу омогући безбедан повратак у села и градове из којих су побегли, као и повратак на њихова ранија радна места и факултете које су похађали до почетка ратних сукоба.
Како наводе опозициони медији, Управа Рукбана је у документу јасно изразила своју подршку Сиријској арапској армији и чак понудила формирање добровољачких одреда који би се придружили САА у даљим борбама за ослобођење Сирије. Очекује се да ће Дамаск прихватити захтеве из Рукбана, пошто су сви у складу са до сада постигнутим споразумима о помирењу, као и са законима који су омогућили широки мировни процес на територији ратом разорене земље. Овакав развој ситуације снажан је ударац за Американце који се у Ал Танфу, наводно, између осталог налазе и да би "заштитили" избеглице у Рукбану. Руски цивилни и војни званичници у више наврата оптуживали су Американце да камп Рукбан користе као "живи штит", због ког сиријске снаге нису успеле да окончају војне операције на овом делу јорданске границе, али и за хуманитарну катастрофу унутар кампа, јер су америчке снаге у више наврата спречиле допремљивање хуманитарне помоћи избеглицама. Вођа џихадистичке организације која је продужена рука америчких снага у Танфу, негирао је руске оптужбе, рекавши да хуманитарна помоћ није ушла у Рукбан, пошто "УН још увек разматра то питање" (?!). Ретке су телевизијске екипе које су успеле да добију дозволу од Американаца да сниме овај камп. Погледајте један од таквих снимака, који је забележила екипа Дојче велеа: У кампу Рукбан се у овом тренутку налази више од 60.000 сиријских избеглица из области источног Каламуна, Источне Гуте, Деир Ез Зора, Раке, и источног Хомса. Америчка "Коалиција" и сиријска "милитантна опозиција", од формирања овог кампа 2014. године тврде да се у њему налазе "противници режима", због ког су, наводно, и напустили своје домове. Управа Рукбана, са друге стране, у документу којим су започети преговори са Дамаском, јасно наглашава да су сви људи који се налазе у кампу напустили своје домове искључиво због борбених дејстава која су захватила њихова села и градове. Како амерички војници гину у Сирији и ван борбених дејстава, сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Операције САА у близини Ал Танфа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА