Најновије

БЕИТ ЏИН МОРА БИТИ ОСЛОБОЂЕН: Сиријске снаге покренуле коначну офанзиву на Голанској висоравни! (ВИДЕО/МАПА)

Трећи дан за редом трају жестоке борбе између Сиријске арапске армије (САА) и џихадиста Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) за брдо Бардаја у близини разграничења са окупираним делом Голанске висоравни.

САА на Голанској висоравни (Фото: public)

Данашњи удар САА започеле су ваздухопловне снаге те земље које су извеле више од 20 напада на позадинске положаје ХТШ-а у запоседнутој области Беит Џин. Након тога уследио је ракетни напад делова елитне 42. бригаде 4. механизоване дивизије САА који су распоређени на овај фронт. Након овакве припреме терена, уследио је јуриш 4. механизоване и 7. оклопне дивизије на врх Бардаје, што је довело до жестоких борби које су трајале читав дан, а до сада, ни једна ни друга страна нису устукнуле са својих полазних положаја.

ХТШ користи сва расположива средства и снаге на одбрану овог брда, чије би ослобођење ставило САА у позицију да у кратком року очисти целу долину која се налази иза њега од терористичког присуства. Са овог фронта пристиже мали број информација и снимака. Један од ретких приказује дејство сиријских хеликоптера: Војни извори на које се позивају ирански медији, тврде да је Дамаск ослобођење Беит Џина ставио као један од првих приоритета након завршетка операције за ослобођење Букамала и да се у наредним данима може очекивати силовит удар сиријских снага којима на том фронту пристижу нова појачања из сата у сат. Током јучерашњег дана у Ираку је забележен несвакидашњи обрачун тенка и ауто-бомбе. Погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напад на положаје око брда Бардаја започет је пре три дана, вероватно управо овим ракетним ударом:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА