Најновије

НЕЋЕ КОНФЛИКТ: Алијин син тврди да нема и не обучава никакву своју „тајну паравојску”

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да је вест да спроводи илегалну обуку паравојних формација “гомила глупости”, а и да је мишљења да за то постоји план “оних који, преко таквих медија, пласирају такве будалаштине”.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

„Вечерње новости” су објавиле информацију да Изетбеговић спроводи илегалну обуку паравојних формација коју је до сада “прошло најмање 9.000 младих Бошњака од 18 до 35 година, а њих 5.000 је задужило и униформу и основну војну опрему”.
„Заиста, рекло би се да је то једна гомила глупости, међутим, бојим се да је то нетачна формулација. Мислим да у овом има итекако плана оних који, преко таквих медија, пласирају такве будалаштине”, казао је за Н1 Сарајево Изетбеговић.
На питање ко су “они”, рекао је:
„Не бих ја сада нагађао, али видите одакле долазе. Долазиће такве ствари из Србије и РС-а. Они који се наоружавају, који купују нове авионе, који прете дисолуцијом БиХ, референдумима, који награђују ратне злочинце, који прослављају ратне злочинце... желе да имају, с друге стране, некога ко провоцира и оправдава њихове поступке. Сасвим сигурно да бошњачка страна, босанскохерцеговачка страна, босански патриоти неће ништа направити што може поново увести БиХ и регион у конфликт. И никада нису прешли границе ове земље за разлику од других који то јесу урадили”, рекао је Изетбеговић.
Додао је и да то гарантује.
„Друго што гарантујем је да Сребреница, Томашица, Приједор, Козарац, Мањача, Брчко... сва та места патње невиних људи неће бити ништа друго до БиХ. И неће нас испровоцирати и неће на нас бацити кривицу за евентуално неки нови конфликт”, казао је Изетбеговић.
Члан Председништва БиХ тврди и да постоје поједини политичари који су спремни да жртвују животе “зарад празног простора”.
„У читавом региону има празних делова, простора земље, полупразних градова, недостаје младих људи и само неодговорни политичари могу ризиковати животе младих људи, који одлазе и којих немамо довољно, зарад празног простора, којег имамо итекако довољно. Према томе, ја нисам сигурно од тих (политичара). Али ови који измишљају, који цепају сваку реч на четири, који желе, у ствари, да имају некога с ким ће се препуцавати и свађати, кога ће оптужити за оно што они планирају - до њих је проблем”, оценио је Изетбеговић у разговору за Н1.
Прочитајте ОВДЕ због какве то пресуде Хашког трибунала дрхти Хрватска?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта у случају да Република Српска прогласи независност? „Ако произведу друго полувреме, мислим да ће га изгубити – надам се политички, а не војно“, рекао је Бакир Изетбеговић, члан Председништва БиХ. 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА