Најновије

ФРОНТ ПРОБИЈЕН НА ДВА МЕСТА: Ал Каида губи север Хаме, САА надомак главног упоришта терориста (МАПА/ВИДЕО)

Терористи Хаџат Тахрир Ал Шама, сиријске Ал Каиде, налазе се у све већем проблему на северу провинције Хама не успевајући да заустави ни Сиријску арапску армију, али ни Исламску државу у напредвању.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

САА је данас ослободила село Ал Мусраха које се налази на само три километара од  главног упоришта терориста ХТШ у Хами, градића Ал Рахајн.

У борбама на североистоку Хаме убијен је и озлоглашени командант ХТШ Абу Мауз ал Афгани, пореклом из Авганистана. 

На другом делу фронта, ХТШ наставља да губи територију од ИД која је до сада заузела 20 села и успела да одсече део војника ХТШ који се сада налазе у два села између територије коју контролише САА и територије коју контролише ИД.

У последњих шест дана пропали су сви покушаји ХТШ да изведе контраударе, а изгледа да ова терористичка организација нема капацитет да се бори на два фронта.  Главни циљ операција САА је да се пробију до Идлиба и нападну провинцију која је у потпуности у рукама терориста ХТШ и тзв. Слободне сиријске армије. O распаду Калифата на граници Сирије и ирака читајте ОВДЕ. Како су Руси изазвали Американце због базе Бондстил на Косову читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погодак у тенк САА у Хами.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА