Најновије

Ево ког ће марта бити одржани београдски избори!

Београдски медији баве се датумом одржавања београдских избора и потенцијалним кандидатима.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Према писању Блица, редовни београдски избори биће расписани у децембру, а највероватнија опција је да ће бити одржани 11. марта следеће године.
Према наводима листа, очекује се да ће до расписивања избора у децембру бити позната и имена већине кандидата за градоначелника. „Иако се дуго причало да ће лидер СНС Александар Вучић кандидата изабрати између две жене“, лист сазнаје да је „све извесније да ће на високом месту на одборничкој листи, можда чак и на првом, бити актуелни градоначелник Синиша Мали који, како се сазнаје, веома добро стоји према последњим истраживањима јавног мњења“.
Опозиција за градске изборе ни овог пута неће наступити јединствено, већ у више колона. „Иако за сада мало ко открива планове, извесно је да ће у грађанском блоку бити најмање четири листе“, пише Блиц.
Додају да социјалисти још нису одлучили хоће ли на изборе са СНС-ом или самостално и да ће ту одлуку донети следећег месеца.
Са друге стране, Данас пише да би председница Скупштине Србије Маја Гојковић, како лист незванично сазнаје у СНС, београдске изборе могла да распише најкасније 1. фебруара, јер је последњи рок за њихово одржавање 18. март.
У том случају изборна кампања трајала би само 45 дана, што је, како кажу у СНС, сасвим довољно, уколико се има у виду тренутно стање у опозицији.
У случају да се највећа владајућа странка определи да изборна кампања траје 60 дана, избори би могли да буду расписани најкасније 17. јануара. У Српској напредној странци ипак тврде да је за сада много непознаница, а да је једино одлучено да београдски избори буду одржани почетком марта.
У СНС-у кажу за Данас да највероватније неће изаћи са именом кандидата за градоначелника већ ће пред Београђане изаћи са репрезентативним тимом.
Прочитајте ОВДЕ како је Јелена Милић напала Русе, али и похвалила власт у Београду.
Извор: Блиц/Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Само београдски избори, парламентарни кад буде време

Бонус видео

Шта о београдским изборима каже Бобан Стојановић, политиколог?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА