Најновије

ЖЕСТОК ЈУРИШ НА ЈУГУ АЛЕПА: Сиријске снаге на 25 километара од главног циља! (ВИДЕО/МАПА)

Уз опсежно дејство сиријске и руске авијације, снаге лојалне властима у Дамаску данас су начиниле велики пробој на југозападу покрајине Алепо.

САА у јуришу на аеродром Абу Духур (Илустрација: правда)

Сиријска арапска армија и њени савезници ослободили су данас места Мазра и Азиза Абисан, југозападно од Канасира, пренело је медијско крило Хезболаха. Истовремено, медији наклоњени званичном Дамаску извештавају о ослобођењу Рамле, стратешки најважнијег места за даљи напредак САА према западу.

Уз то објављен је и већи број снимака који приказују сиријске снаге у даљем напредовању према крајњем западу покрајине Алепо: Овим јуришом, сиријске снаге приближиле су се на свега 25 километара од авио-базе Абу Духур, која је примарни циљ сиријских снага у операцијама које се у овом тренутку изводе на северу покрајине Хама и југозападу покрајине Алепо.
За то време проџихадистички медији извештавају о нападима руских и сиријских авиона на положаје џихадиста у планинском масиву Џабал Хас, западно од Канасира, где је пре два дана забележен овај снимак:
Иако САА данас није вршила операције на северу покрајине Хама, џихадисти су имали пуне руке посла у борбама са терористима Исламске државе који су недавно објавили своју контролу над подручјем у тој области.  Према наводима медијског крила сиријске Ал Каиде, Хајат тахрир ал Шама (ХТШ), њихов борци повратили су контролу над једним од села које је преузела Исламска држава, притом убивши најмање 15 терориста.

Због унутартерористичких борби, ХТШ је био приморан да на тај фронт довуче велика појачања, што даје тактичку предност сиријским снагама, које сада имају прилику да остваре задати циљ користећи немогућност терориста да воде борбе на више фронтова. На коју територију су побегли терористи Исламске државе након пада Ал Букамала, прочитајте ОВДЕ. Докле су стигле сиријске снаге у чишћењу главног џихадистичког змијарника на Голанској висоравни, сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најновији видео прилог Хезболаха из борби на југозападу Алепа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА