Најновије

ВУЧИЋ: Предстојећи састанци важни за регион

Председник Александар Вучић је, говорећи о низу састанака које ће имати следеће недеље, изјавио да се пред земљама региона отварају бројне могућности.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Пред нама је доста изазова, али и много шанси. Желео бих да у духу пријатељства разговарамо о заједничким приоритетима и могућностима за унапређење сарадње, која ће допринети развоју наших земаља и народа", истакао је Александар Вучић за Блиц.
Председник Србије је нагласио да су ти састанци важни за војну, политичку и енергетску безбедност.
Блиц, указујући на агенду председника Вучића за децембар, оцењује да би следећи месец могао да буде одлучујући када је реч о односима у региону.
Лист наводи да ће се Вучић у децембру састати са лидерима Западног Балкана, председником Русије Владимиром Путином, као и да ће учествовати на више рунди разговора Београда и Приштине.
У понедељак у Београд стижу чланови Председништва Босне и Херцеговине, предвођени председавајућим Председништва Драганом Човићем, а у делегацији ће бити и Младен Иванић и Бакир Изетбеговић, пише Блиц и примећује да ће се Вучић и Изетбеговић први пут званично срести након изјаве бошњачког члана Председништва "да се нада да ће БиХ признати Косово".
"Врло интензивно се претходних дана и недеља радило. И то што Вучића није било много у јавности, не значи да су односи у региону били запостављени. Радило се иза затворених врата, решавале су се кључне ствари у вези са БиХ и Косовом. Изасланици су такође били ангажовани. Председник је све време био на вези и са Бакиром Изетбеговићем и са Милорадом Додиком. Већ 6. децембра очекује се да резултати тих разговора буду испоручени", рекао је извор близак Вучићу за Блиц.
Саговорник Блица каже да ће се разговарати о најзначајнијим регионалним питањима, инфраструктурним пројектима, европској будућности.
Како пише лист, велике су шансе да се следеће недеље "на столу" нађу и предлози о разграничењу између Србије и БиХ.
Два дана након делегације БиХ, на састанак квадрилитерале у Београд долазе председник владе Бугарске Бојко Борисов, Грчке Алексис Ципрас и Румуније Михај Тудосе.
Након сусрета у Варни, где је одржан први састанак, лидери четири земље разговараће у Београду о европској перспективи Србије, заједничким пројектима, економској сарадњи.
"Бугарска преузима председавање ЕУ и њихова подршка ће бити од великог значаја, нарочито када је реч о презентацији заједничких пројеката за које су потребна средства ЕУ", каже извор овог листа.
Реч је о састанку који се сматра кључним за будућност региона, а велики део ће бити посвећен енергетској безбедности. Жеља је да се заједничким залагањем унапреди сарадња у области саобраћаја, инфраструктуре и енергетике, као кључним областима за привлачење инвестиција и убрзани раст региона, пише Блиц.
Лидер СРС-а открио једини начин како је Праљак могао да унесе отров у судницу! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Српске жртве нису довољно поштоване од стране Хашког суда
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА