Најновије

Ево где ће бити изложен оригинал Дејтонског споразума, украден па нађен

Оригинал Дејтонског споразума на енглеском језику, који је пре неколико дана пронађен у кући Жељка Кунтоша на Палама, биће након завршетка судског процеса уступљен Народној скуштини Републике Српске, где ће бити строго чуван.

Дејтонски споразум (Фото: Јутјуб)

Наводи да постоји могућност да овај документ убудуће стоји у холу Народне скупштине Републике Српске и да сви који долазе у ову институцију могу да га разгледају. Документ се сада налази у депоу Окружног суда у Бањалуци и води се као доказни материјал.
Потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да би најбоље решење било да документ под будним оком обезбеђења стоји изложен или у згради Народне скупштине или у згради Владе Републике Српске.
- За разлику од Федерације БиХ и Сарајева, који крију да ли имају уопште оригинал Дејтонског споразума, Република Српска неће крити овај документ. У Сарајеву већ две деценије не желе да кажу да ли поседују оригинал, јер неће да се отвори прича о рушењу Дејтонског споразума и о десетинама наметнутих решења од стране ОХР-а и високог представника у БиХ - рекао је Стевандић.
Председавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац рекао је да ће пронађени документ бити детаљно анализиран како би се утврдило колико је пута ОХР прекршио Дејтонски споразум и деловао мимо написаног.
- Сарајево је одмах почело да галами када је Република Српска пронашла документ, јер је БиХ неозбиљна држава у којој не желе да поштују слово Дејтонског споразума - истакао је Кошарац.
Прочитајте ОВДЕ шта је Милорад Додик рекао о Дејтонском споразуму и распиривању референдума у РС?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Откуд Кунтошу Дејтонски споразум?

Бонус видео

Мапирање дејтонског мировног споразума.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА