Најновије

КРИК: Ево шта овог министра чини убедљиво најбогатијим српским политичарем!

Истраживање "Рајски папири“ које предводе Међународни конзорцијум истраживачких новинара – ИЦИЈ и немачки лист “Зидојче цајтунг“ открива тајне послове светских лидера, енглеске краљице, музичких звезда и познатих корпорација.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Документа процурила из две агенције за офшор услуге са Бермудских острва и из Сингапура, показују да послови и имовина српског министра без портфеља Ненада Поповића вреде најмање 75 милиона долара, а да је њихова тржишна вредност већа од 100 милиона, што га чини убедљиво најбогатијим политичарем у земљи, открива портал Крик.
Документа процурила из поменутих агенција за офшор услуге, као и из 19 званичних компанијских регистара, откривају пословање различитих домаћих бизнисмена. 
Процурила документа омогућују детаљан увид у пословну империју и богатство министра Поповића. Документа откривају да Поповићеви послови и имовина вреде најмање 75 милиона долара, а да је њихова тржишна вредност већа од 100 милиона, што га, како наводи портал, чини убедљиво најбогатијим политичарем у земљи.
Након што је 2012. године постао потпредседник Народне скупштине, Поповић је дошао на идеју да своје богатство реорганизује кроз сложену мрежу офшор компанија коју би контролисали труст из Хонг Конга и две фирме са Острва Ман. Адвокатска кућа “Appleby“ коју је Поповић желео да ангажује, међутим, спровела је истрагу и открила различите контроверзе у вези са Поповићевим пословима, посебно оним у Русији.
Крик најављује и да ће се детаљније о пословима министра Поповића, бавити у посебном тексту који ће бити објављен у току недеље.
Портал подсећа и да поседовање офшор компаније и пословање преко ње не подразумева нужно незаконите радње. Ове компаније, међутим, могу да се користе за избегавање плаћања пореза, скривање власништва, прање новца, као и избегавање антимонополских закона.
Више од 13 милиона докумената откривају пословања и најближих сарадника светских лидера – америчког председника Доналда Трампа, канадског премијера Џастина Трудоа, украјинског председника Петра Порошенка, енглеске краљице, познатих музичких звезда попут Мадоне и Бона Вокса, великих корпорација међу којима су "Најк" и "Епл", као и једног од оснивача компаније "Микрософт".
Нова документа продубљују открића прошлогодишњег пројекта “Панамски папири“ када је из једне од најпознатијих агенција за оснивање офшор фирми процурило 11,5 милиона докумената.
У пројекту “Рајски папири“ учествовао је и Крик заједно са истраживачким новинарима из чак 95 медија и анализирао документацију у вези са Србијом.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Ивица Дачић рекао да му је доста свега и да одлази са чела СПС?
Извор: Крик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

И Ненад Поповић је у емисији "Голи живот" причао о свом животу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА