Најновије

МРКОЊИЋ О ПРИЈАВАМА: Ништа не знају, па не мерим ја асфалт!

Бивши министар Милутин Мркоњић рекао је да гарантује да је посао на спорној деоници Уб – Лајковац на Коридору 11 добро урађен.

Милутин Мркоњић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, они који су писали кривичне пријаве против њега и других лица, због тога што та деоница није пуштена у саобраћај, "ништа не знају".
Мркоњић је рекао да пријаву није очекивао и да је деоница изабрана јер је "била најприпремљенија". 
"То је много важно за ове који пишу пријаве и ништа не знају. Ми смо ушли у ту деоницу, донете су све потребне одлуке, расписани су сви тендери и посао су добили наши извођачи, најбољи извођачи", рекао је Мркоњић. 
Бивши министар, који је више пута улазио у "пецкања" преко медија са актуелном министарком Зораном Михајловић, рекао је и да "не верује да је неко много стручан писао пријаву". 
На питање о глини која је, према пријави, уграђена у пут, Мркоњић је рекао да он за то не зна. 
"Министри многи не знају шта им је надлежност, нисам ни ја прочитао закон док нисам постао министар. Тамо пише да је министарство дужно да врши управни надзор, а не да гради. Значи, потребно је да обезбеди услове, повери инвеститору и да се заврши посао", рекао је Мркоњић. 
Како је рекао, он је ишао по градилиштима само зато што је "понешто знао о томе". 
"Па, молим вас, само зато што је био стицај околности што сам био један од ретких министара који је нешто и знао о послу који ради, нећу да вређам ове који су ту сада, ја сам шетао по градилиштама. Не мислите ваљда да сам ишао да мерим колики је асфалт и да ли има глине. Плаћене су институције за то, није то мој посао", рекао је Мркоњић. 
Он сматра и да ће кривичне пријаве бити одбачене и да је штета што та деоница није пуштена. 
"Не правдам неквалитет, знате како се то утврђује и нека органи то утврде. Ја сам све радове надзирао као министар, али ја сам овде свој део посла завршио током две године, а после има ко је одговоран", рекао је он.
Прочитајте ОВДЕ како ће то Војислав Шешељ разнети Скупштину, како је изјавио?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако се пре неколико година свађао са Велимором Илићем око Коридора 11.

Бонус видео

Мркоњић о очекивању великих резултата ове владе јер су наставили оно што су радили они као претходници. Причао је и о СПС као странци широке демократије, каква је била и у Милошевићевом време, како каже.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА