Најновије

СИРИЈСКЕ СНАГЕ УШЛЕ У АЛ БУКАМАЛ: Јуриш за коначно уништење Исламске државе у Сирији! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија и њени савезници ушли су данас у последње велико упориште Исламске државе у Сирији, град Ал Букамал, након што је пробијена терористичка одбрана у западним и јужним крајевима града.

Борбе око Букамала (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Пре јуриша на последње велико утврђење терориста ИД-а у Сирији, сиријске снаге, Хезболах и иранска Револуционарна гарда пробили су фронт до границе са Ираком, где су се сусрели са ирачким и сиријским снагама које су у земљу ушле након ослобађања последњег упоришта ИД-а у Ираку - града Ал Каима. Хезболах је објавио и снимак продора кроз југоисток Сирије и овог сусрета, који се може убројати у једну од главних прекретница сиријског рата, јер је, осим позиције за напад на Букамал, обезбедио и заустављање даљег продора америчко-курдске коалиције кроз сиријску територију. Према наводима војних извора сиријских медија, у продору који је започет након овог сусрета, учествују и снаге ирачких Јединица народне мобилизације (ЈНМ). ЈНМ је, према овим наводима, држао читаво десно крило напада и задао тешке муке терористима на југоистоку Букамала.

У данашњем продору, пре самог уласка у град, САА и све бројнији савезници прегазили су терористе на нафтном пољу Ратка, у Суваји, Хирију и Хувајат Багузу. Уследио је јуриш на Букамал, који још увек траје, уз снажну подршку сиријске и уске авијације. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако сиријске снаге чувају Деир Ез Зор
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА