Најновије

УНИШТЕН КОМАНДНИ ЦЕНТАР АЛ КАИДЕ: Руси крче пут према Идлибу! (МАПА)

Руске ваздухопловне снаге дејствовале су по главном штабу сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) на североистоку сиријске покрајине Хаме.

Руска авијација у Сирији (Илустрација: Правда)

Према извештају Сиријске арапске армије (САА) руске снаге су у потпуности уништиле инсталацију терористичке групе, а у нападу је убијено најмање 13 припадника ХТШ-а који су се налазили у згради.
Међу елиминисаним терористима налаазио се и командир ирачког крила Ал Каиде, наводи се у саопштењу. Операција је извршена на територији града Рајана, који је центар активности ХТШ-а у овом подручју.
На повезаном делу фронта, на западу покрајине Алепо сиријске снаге и њихови савезници наставили су да померају линију фронта према Идлибу.

Операције највећег интензитета изведене су јужно од града Канасира, који се сматра центром предстојеће офанзиве ка Идлибу.
Према извештају Хезболаха, САА и Снаге националне одбране (СНО) у данашњим операцијама на том подручју ослободиле су село Рашадијаи његову околину. Сиријска и руска авијација су, само током претходна 24 часа извели више од 200 напада на ХТШ на југозападу Алепа и североистоку Хаме, пренели су сиријски "опозициони" медији. Осим сукоба са ХТШ-ом, сиријске снаге се суочавају и са "умереном опозицијом" из тзв. "Слободне сиријске армије" (ССА), чије фракције уживају подршку САД-а, Саудијске Арабије, Турске, Израела...  Према саопштењу групе Џејш ал Иза, коју подржава САД, на северу Хаме је током данашњег дана убијено осам њихових припадника у борбама са снагама лојалним Дамаску, што потврђујењихову укљученост у операције ХТШ-а. На фронтове севера Хаме и југозапада Алепа и даље пристижу бројна појачања сиријским нагама, а СНО је објавио да је на фронт данас пристигло 300 бораца повучених са линије разграничења у јужној покрајини Дараји. Снимке тријумфалног уласка и борби за последњу "престоницу" Исламске државе град Ал Букамал, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хронолошки снимци Битка за север Хаме у марту 2017:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА