Најновије

ОБЕЛЕЖИЛИ МЕТЕ: Турци објавили положаје 13 највећих америчко-курдских складишта оружја у Сирији! (МАПА)

Турски медији објавили су данас мапу са позицијама 13 највећих складишта оружја у сиријским покрајинма Алепо, Рака и Хасака, у којима, како се наводи, СДФ чува оружје и муницију коју су добили од америчке коалиције.

Турске операције у Сирији изводе се у пуној координацији са Русијом (Илустрација: Правда)

Према овим наводима складишта се налазе у подручјима градова Африн, Ајн ал Араб, Сирин, Хараб Иск, Чалабија, Тал Абјад, Солук, Дирбасија, Гибсе, Тал Бајдар, Хул, Маликија и у Зони 47.


Мапа: Anadoly Agency СДФ углавном добија америчко оружје преко сиријско-ирачког граничног прелаза Семалка, а испоруке су нарочито интензивиране од када су ирачке власти објавиле намеру да поврате контролу над прелазом, који се налази у рукама Пешмерги, главне оружане формације ирачких Курда, наводи турска агенција Анадолу. Недавно је забележена и ова испорука "хамвија" сиријским Курдима: Курди, осим допремљеног оружја, такође имају и значајну производњу оружја, претежно смештену у Африну и околини, на северозападу покрајине Алепо. Према сазнањима до којих су дошли сиријски медији, пратећи траг турских информацијама, највећа од ових складишта су она у Маликији и Тал Бајдару. Велике количине оружја којим се у последње време снабдевају курдске снаге које уживају подршку Вашингтона, наговештавају да се СДФ спрема за битку против турске или сиријске војске, пошто је Исламска држава у овом подручју давно уништена.
Иако је Вашингтон обећао не само заустављање војне помоћи, већ и повратак оружја из Сирије у САД, мала је вероватноћа да ће се тако нешто у овом тренутку и догодити. А шта је лично обећао Доналд Трамп Реџепу Ердогану, прочитајте ОВДЕ. Први пут у историји Русије, командант ратне авијације постао је пешадинац - зову га "челична песница", а згазио је терористе у Сирији. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Американци и Курди у борбама за Раку:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА