Најновије

РУСКИ НОВИНАР ИШАО У СТОПУ СА ТИГРОВИМ СНАГАМА ТОКОМ БОРБИ НА ЕУФРАТУ: Ево шта је забележио (ФОТО/ВИДЕО)

Агенција "АНА њуз" од почетка сукоба у Сирији извештава о стању на фронтовима а њени репортери пратили су Сиријску арапску армију до пакла и назад.

Репортер Ана њуз, Олег (Фото: Твитер/Ана њуз)

Jeдан од њихових репортера пратио је елитне Тигрове снаге у борбама од Мајадина до Ал Букамала. Он је на Твиитеру објавио неколико фотографија са фронта.

Поводом информације да је у тим борбама страдало 250 припадника Тигрових снага, руски новинар Олег каже да је био сведок да је само у једном дану погинуло 25 војника а 20 рањено.

Он каже да се део Тигрових снага налази на Еуфрату али да њихове обавезе полако преузима Иранска републиканска гарда, Хезболах и ирачке милиције. Део Тигроввих снага већ је упућен на фронт у Алепо, а очекује се да и остале трупе буду ослобођене даљих обавеза у борби са ИД и упућене на друге фронтове.

"Ана њуз" је боравила и у Ал Букамалу,  и Олег тврди да је упркос борбама град скоро нетакнту.

Ана њуз је прошле недеље објавила кратак документарни филм "Пут за Ал Букамал" који је Правда већ објавила, али га можете опет  погледати. О покушају атентата на лидера ДНР Александра Захарченка погледајте ОВДЕ. Где је Америка желела да започне рат са Русијом сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Операције војске ДНР-а протув Украјинаца.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА