Најновије

РАЗОТКРИВАЊЕ СЕ НАСТАВЉА: Ево зашто су кренули на Деир Ез Зор! Амери жестоко изиграли Курде!

Бивши портпарол проамеричког курдског СДФ-а Талал Сило наставио је разоткривање дешавања која су пратила ову организацију у односима са САД-ом, Дамаском, Исламском државом...

Талал Сило разоткрива америчко-курдску коалицију (Илустрација: Правда)

У сведочењу за турску агенцију Анадолу, Сило је открио да је шеф америчких обавештајаца у Сирији обећао снажну подршку тој организацији у њиховим настојањима да стигну до медитеранске обале, уколико пристану на операције против Исламске државе у Деир Ез Зору. - Уколико кренете рема Деир Ез Зору, САД ће пружити неопходну подршку у обезбеђивању коридора према мору за СДФ и "Сиријски демократски парламент", цитирао је Сило америчког обавештајца. 
Како каже, кључ за овај пројекат лежи у граду Африн на северозападу покрајине Алепо. Како Сило каже, Американци су касније одбили да помогну Курдима у случају напада на Африн, а исти одговор су, касније, добили и од Дамаска и Москве, пошто нису пристали да се на том подручју завиори сиријска застава. Сило је додао и да циљ СДФ-а у Деир Ез Зору нису била нафтна поља, већ градови Мајадин и Букамал и потпуно одсецање сиријско-ирачке границе и објаснио да је оригиналан план операције доживео потпуни неуспех. Он открива и да су курдске снаге често биле мета напада руске и сиријске војске, а да им Американци у тим тренутцима нису излазили у помоћ, нити су учинили ишта да те нападе спрече. Како тврди, СДФ је бројне положаје на источној обали Еуфрата, међу којима је и рафинерија нафте Конико, већ предао руској војсци, након чега су престали напади сиријских и руских снага. Како, према Силовом сведочењу, Американци пребацују оружје на север Сирије, прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"ГоПро" снимци пољских добровољаца у СДФ-у:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА