Најновије

ЈУРИШ ЗА УБИЈЕНЕ САБОРЦЕ: Тигрови и Руси прегазили велики део територије на Еуфрату! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија ослободила је већи део територије на западној обали Еуфрата на југу покрајине Деир Ез Зор и сада их свега 13 километара дели од затварања обруча око терориста у преосталом делу пустиње.

Тигрови и Руси јужно од Мајадина (Илустрација: Правда)

Сиријски војска потврдила је наводе ратних извештача о жестоком продору Сиријске арапске армије на фронту уз западну обалу Еуфрата у правцу Ал Букамала. У продору који су предводили припадници Тигрових снага, ослобођени су градови Џабал Насурија, Тал Ханзир, Тал Бани и Мувајат Мџуде.  Осим ових градова, ослобоћен је и велики број села која их окружују, уништивши притом на десетине терориста Исламске државе, заједно са њиховим ауто-бомбама, оклопним возилима. На ослобођеној територији пронађена је и велика количина наоружања и војне опреме у неколико одвојених магацина. Руске ваздухопловне снаге и данас су пружале значајну подршку САА на овом фронту: Према извештајима ратних репортера који прате сиријске снаге у овој операцији, њено окончање се очекује најкасније 8. децембра.

Тигрове снаге недавно су претрпеле највеће губитке у досадашњем току рата у Сирији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.  Какво зло у Сирији спремају Американци и Курди, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци руског бомбардовања око Букамала:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА