Најновије

ОВО ЈЕ КРАЈ ИЗДАЈНИЧКЕ ЗАВЕРЕ: Ал Хути се огласио о убиству председника Салеха! (ВИДЕО)

Лидер побуњеничких Хута у Јемену Абдул Малек ел Хути изјавио је да су његове снаге убиле бившег јеменског председника Али Абдулах Салеха због његове „издаје“.

Абдул Малек ал Хути (Фото: ЈуТјуб)

У опширном говору који је емитовала хутска телевизија Ал Масира, Хути је Салехово убиство описао као „историјски пораз коалиционих снага“, мислећи на коалицију арапских држава, на челу са Саудијском Арабијом, против које се Хути боре, преноси АП. Не помињући Салехово име, Хути је рекао да је знао за његову комуникацију са коалицијом и за његове намере да се окрене против револуционарне организације која носи име његове породице. Он је додао да је Салеху послао неколико упозорења. - Обавестили смо лидера издајничке криминалне војске да се повуче, да буде мудар, да заустави своју војску у чињењу злочина. Данас је дан пада издајничке завере, рекао је Хути. Он је нагласио да Хути покрет, познат и као Ансар Алах, немају непријатеље у Салеховој партији "Генерални народни конгрес", која је била владајућа странка у Јемену под Салеховом влашћу, а која је сада и сама подељена. Хутско (побуњеничко) министарство унутрашњих послова у Јемену је потврдило да је Салех убијен, а на интернету се појавио и снимак, који можете да погледате ОВДЕ.
Ројтерс је пре тога известио да су становници Сане рекли да су хутски борци гађали Салехову кућу, која се налази у центру града, а у недељу је пренео наводе становника и локалних медија да су авиони коалиције на челу са Саудијском Арабијом претходне ноћи бомбардовали положаје Хута у Сани, као и тенковске колоне које су револуционари упутили према Сани. За то време бројни локални активисти тврде на на улицама Сане рат и даље бесни и да у сукобима највише страдају цивили: Претходног дана хути су извршили и ракетни напад на нуклеарну електрану у Уједињеним Арапским Емиратим. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта су јуче у Сани забележиле камере кинеских извештача:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА