Најновије

Америчка коалиција мање туче ИД за 30 дана него руска авијација за један дан

Шест далеколетних бомбардера Ту-22М3 Ваздушно-космичких снага РФ данас је поново тукло објекте терористичке Исламске државе у сиријској провинцији Деир-ез-Зор.
У Москви је тим поводом објављено су сви Ту-22М3 узлетели са својих аеродрома у Русији и да су успешно погодили складишта оружја и муниције терориста, као и њухове утврђене положаје са већом концентрацијом „живе силе“.
Сви циљеви су били у околини великог насељ Ес-Сајал, а удари су помогли сиријској регуларној армији да сломи отпор терориста и да преузме контролу над „значајном територијом“.
Министарство одбране РФ посебно је указало да је америчка коалиција за месец дана извела мање авио-удара него руске Ваздушно-космичке снаге за један дан.
Уз ово је прецизирало да је америчка коалиција током протеклог месеца изводила по 3-5 удара по циљевима далеким од утврђених тачака терориста, а да је руска авијација - само обезбеђујући подршку одредима сиријских племена источно од Еуфрата извела 672 авио-налета и уништила преко 1450 циљева.
Руско министарство је посебно истакло:
„И ово потврђује да је изјава портпарола Пентагона, Ерика Пахона, да је (америчка) коалиција са својим партнерима ослободила већи део ослобођене територије у Ираку и Сирији тек покушај да се жељено представи као стварно“.
Израелски авиони понов гађају престоницу Сирије, сиријска ПВО оборила три мете. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стратешки бомбер Ту-22М3. Историја стварања, рат у Сирији и НАТО. 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА