Најновије

ГОЈКОВИЋ: Можда већ у јануару распишем изборе за Београд

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да ће изборе за Град Београд расписати у законском року и најавила да је могуће да ће то бити већ у јануару наредне године.

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

„Од 30 до 60 дана након расписивања избора биће омогућена кампања”, рекла је Гојковић за РТС.
На констатацију новинарке да је законски рок да избори буду у марту наредне године, Гојковић је рекла да је могуће да ће у јануару расписати изборе.
„То се уклапа у законске рокове. Ја нисам особа која је икада прекршила било који закон, а поготову не изборне законе”, рекла је она.
На питање да ли је у оквиру СНС разговарано о тачном датуму одржања избора, Гојковић је рекла да није.
Према њеним речима, о кандидату за градоначелника Београда разговараће градски одбор СНС. 

Гојковић: Очекујем стотине допуна на седници о буџету

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да очекује да ће опозиција на сутрашњој седници парламента, на којој ће бити разматран предлог буџета за 2018. годину, преложити неколико стотина допуна дневног реда.
На питање да ли то значи блокаду парламента у одређеном трајању, Гојковић је изразила уверење да ће читав један дан „сигурно бити разговор о увредама на рачун Александра Вучића и његове породице”.
„Понекад спомену и мене и још понеког члана СНС или министра, али углавном нема ту никаквих аргумената, то су само увреде личне природе на рачун Александра Вучића, његове породице, деце, брата”, рекла је Гојковић за РТС.
Председница Народне скупштине сматра да је потребно „много снаге” како би се издржао један такав дан, а да се не одговори ништа да би се успоставио, како је рекла, лажни дијалог између Демократске странке, Доста је било, присталица Саше Јанковића и Вука Јеремића, и владајуће већине.
Гојковић је нагласила да управо владајућа већина у парламенту даје кворум припадницима опозиције да би износили увреде.
Подсетивши на предлог да буде смењена у Народној скупштини као председница парламента, Гојковић тврди да је фингирана читава криза око парламента и њеног начина вођења Скупштине Србије, „само да би Саша Јанковић постао премијер”.
Она је додала да је тада рекла да ће ставити тај предлог на дневни ред чим се прикупи довољан број гласова, али да је било само 30 потписника.
„Њих је потписало 30, јер их 30 има, а на гласање их мрзи да долазе на посао или јер им се не седи предуго, буде четворо, осморо или 12, али дотле посланици који чине већину у парламенту седе и дају кворум”, рекла је Гојковић.
Она је за РТС говорила и о инцидентима у скупштини оценивши да је нагоре што „такозвана грађанска елита” ћути на насиље у скупштини.
„Не постоји добро и лоше насиље, а очигледно део јавности жели да покаже како постоји добро насиље - кад нападате посланике СНС и тучете их”, поручила је Гојковић.
Она је додала да грађане Србије нико не може да превари, те је изразила уверење да ће грађани реаговати већ на следећим изборима на насиље у парламенту.
„Надам се да ће почети од избора за Град Београд”, рекла је Гојковић.
Она је додала да има одличну сарадњу са премијерком Србије Аном Брнабић и њени кабинетом. 
Предлог ЕУ – Србија чланица до 2025. године. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гојковић: У марту само избори у Београду
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА