Најновије

СУПРУГА ПОКОЈНОГ ОСНИВАЧА ОБРАЗА КРСТИЋА, МИЛА КУЗМАНОВИЋ: „Одмах смо, пре 16 година, рекли да је Небојша убијен!“ (ВИДЕО)

Адвокат Мила Кузмановић, супруга оснивача и председника Отачественог покрета Образ Небојше М. Крстића први пут је гостовала на једној телевизији и у емисији „Духовна трпеза“ продукције ТВ ХелмКаст, поводом 16-е годишњице Крстићеве смрти, поновила аргументе и доказе да је, упркос наводима званичне полицијске истраге, њен супруг уочи Ваведења 2001.године – убијен.

Мила Кузмановић (Фото: Јутјуб)

„Небојша је био посвећен Богу, своме роду и чинио све што је могао и умео да свој народ приближи вери, како би у славној историји налазио узоре и духовно се обновио за будућност, да не подлегне замкама демократије и постане обожен „лаос“, да се одупре пошастима сатанског поретка“ – изјавила је у „Духовној трпези“ Мила Кузмановић.
Од Православне мисионарске школе при храму Александра Невског до трибина и гостовања у свим телевизијским студијима у Србији, пут Небојше М. Крстића био је пут харизматичног аутентично српског интелектуалца, који је у себи спојио богомдани таленат, позвање за предводника и националисту православца. Магнетски привлачан српској омладини, Небојша је окупљао око себе цвет српства. Од идеје духовне обнове и саборности у временима доласка демократа на власт у Србији није одступао ни по коју цену. И платио је највећу и најтежу.
Мила Кузмановић је изричито одбијала било какву политичку ноту у разговору, али је у својим сећањима подсетила на окупљања и све веће и значајније догађаје везане за живот и дело њеног покојног супруга Небојше М. Крстића.
„Све што сам имала да кажем, рекла сам одмах по његовој смрти и, нарочито, после увида у записник нишке полиције о истрази после наводне несреће, када је то било изузетно опасно, а када су се повукли и бројни Небојшини пријатељи.
Изостало је вештачење аутомобила. Шта је возач аутомобила тражио далеко од аута, као и сапутница – како је наводним превртањем испала из кола?
Небојша је наводно нађен на предњем седишту, на месту сувозача, са нагњечењима грудног коша, а и обдукциони налаз је нестао из предмета.
И сада, као и тада питам – одакле трагови крви на његовој јакни на леђима? Вучен је по путу. Поцепане су му биле и јаке зимске панталоне, у шта сам се уверила и при идентификацији у мртвачници....“ – рекла је у „Духовној трпези“ Мила Кузмановић.
Иако је петицију којом се тражи утврђивање истине о убиству Небојше М. Крстића потписао и Александар Вучић као први потпредседник Владе Србије, полиција и истрага тапка у месту.
Помен поводом 16-е годишњице мученичке смрти оснивача и председника Отачественог покрета Образ Небојше Крстића одржан је на његовом гробу на Новом гробљу у Нишу, као и у цркви светог Луке на Кошутњаку, а гледаоци „Духовне трпезе“ имаће прилику да са помена одржаног у Београду чују слово о Небојши ђакона Хаџи Ненада Јовановића, директора Центра за истраживање православног монархизма који је 2001.године основао Крстић, као и његовог блиског сарадника и пријатеља. Прочитајте ОВДЕ каква то два корака очекују Србију да би добила ескадрилу МиГова? Извор: Ослобођење

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА