Најновије

ДАЧИЋ: Причу Тачија и Харадинаја демантовали Американци

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић демантовао тврдње косовских лидетра да је потенцијално учешће САД-а у дијалогу Београда и Приштине предлог званичне америчке администрације.

Дачић (Фото: Јутјуб)

"То што Тачи и Харадинај причају демантовала је америчка администрација. Чак и у разговору са Федериком Могерини они су јој рекли да не стоје иза њихових изјава", рекао је Дачић.
Он је додао да су амерички званичници рекли и да "не беже од тога, али да то треба да буде питање консензуса и питање заједничког предлога". 
"Генерална скупштина је пребацила дијалог Београда и Приштине на европски ниво и свака нова промена формата би подразумевала нови разговор о формату, а сигурно да би и Србија имала да предложи неке друге чланице које нису чланице ЕУ", рекао је Дачић за Глас Америке.
Упитан кога би Србија позвала он је рекао "Некога ко би био на нашој страни".
Он је додао да је током разговора са америчким званичницима инсистирао да се пронађе "минимум заједничких интереса", а не да се ствара слика да САД и друге западне земље имају интересе који су супротни интересима Србије.
"Такође, и улога других западних земаља била не да притискају Србију да призна Косово, већ да се дође до обострано прихватљивог решења које би уважавало интересе и Срба и Албанаца на КиМ", закључио је Дачић.
Потпуно лудило, Праљак је жив и здрав, све је изрежирано? Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић - Увек ме изнервира негостољубивост Американаца
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА