Најновије

ФРОНТОВИ ГОРЕ: Саудијци надиру на западу и северу, Хути се не предају без борбе, снимци са првих линија (ВИДЕО/МАПА)

Снаге лојалне председнику Хадију, уз подршку саудијских окупатора, успеле су да пробију линије Хута на граници деверних покрајина Сада и Ал Јауф. Саудијци су објавили да су уништили магацин муниције Хута и убили 15 бораца.

Илустрација (Фото: Правда)

Саудијци су саопштили да су у овом пробоју успели да заробе главном командатна ракетних јединица Хута, који је одговора за испаљивање балистичких пројектила на Саудијску арабију, али није саопштен његов идентитет.

Са друге стране Хути наводе да су освојили Табат ал Казан област и још неколика позиција у Мавза дистрикту у провинцији Таиз. Они тврде да су у борбама уништили два возила судијаца и заробили један ракетни лансер. На фронт ка луци Худеида у западном Јемену, чланови саудијске коалиције настављају да шаљу  појачања. На фронт су стигле и јединице Уједињених арапских емирата а циљ офанзиве је заузимање последње луке која је у рукама Хута. Након заузиммања града Коха напредовање ја заустављено. Хути су пружили жесток отпор и уништили 5 оклопних и 12 других возила снага лојалних председнику Хадију.  Очекује се да се борбе интезивирају наредних дана, циљ Саудијаца и њихових савезника је да заузму луку Худеида а на северу да Хуте потисну у њихово упориште, провинцију Сада. O катастрофалној ситуацији у којој се налазе цивили у Јемену читајте ОВДЕ. На који фронт су упућени сиријски Тигрови сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бежанија Хута пред надирућим Саудијцима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА