Најновије

ХАОС У БЕЈРУТУ: Демонстранти нападају амбасаду САД, лете каменице и сузавац! (ВИДЕО)

Либанске безбедносне снаге употребиле су сузавац и водене топове како би растерале демонстранте око америчке амбасаде у Бејруту. Пропалестински демонстранти окупили су се испред амбасаде због одлуке председника САД да призна Јерусалим као израелску престоницу, преноси Ројтерс.

Нереди у Бејруту (Фото: Јутјуб)

Учесници протеста носили су палестинске заставе, а отворили су ватру и бацали пројектиле на безбедносне снаге, које су поставиле барикаде на путу ка америчкој амбасади на северу Бејрута.
Сукоби су почели када су демонстранти покушали да уђу у зграду амбасаде, па је у њиховом правцу испаљен сузавац. Засад нема информација о повређенима, а на снимцима се види како демонстранти бацају каменице на амбасаду.
Након Трампове одлуке о признању Јерусалима као израелске престонице избили су насилни протести и дошло је до сукоба у тој земљи. Једна особа је погинула, а на стотине је повређено.
Министри спољних послова арапских земаља затражили су на састану у Каиру од САД да укину одлуку председника Доналда Трампа о признању Јерусалима као главног града Израела.
Они су оценили да ће то имати озбиљне последице по развој догађаја јер ставља Вашингтон на страну окупатора и представља кршење међународног права.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Реџеп Тајип Ердоган жестоко искритиковао Израел?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте уживо пренос из Бејрута.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА