Најновије

ОВО ЈЕ ОБЈАВА РАТА: Северна Кореја неће мирно посматрати како амерички бродови блокирају полуострво!

Северна Кореја оштро је реаговала на најаве Вашингтона о поморској блокади те земље.

Севернокорејска обалска артиљерија (Фото: Синхуа)

"Потези које САД вуче према поморској блокади ни у ком случају не могу бити толерисани, пошто представљају грубо кршење суверенитета и националног поноса једне независне државе", саопштено је преко Централне новинске агенције Кореје (КЦНА).
"САД отворено покушава да предузме мере поморске блокаде против Демократске Народне Републике Кореје (ДНРК) и да угуши њену економију у време мира. Ово је само део њихових планова да ескалирају политичку и економску блокаду против ДНРК, оја траје већ деценијама. Цитирајући дефиницију инвазије из Лондонског уговора и резолуцију 3314 Уједињених нација, КЦНА тврди да би оваква блокада против суверене државе у време мира могла да се окарактерише као "акт инвазије и илегални чин".
"Сада САД труби о поморској блокади, не задовољавајући се највећим икада изведеним вежбама нуклеарног рата на мору и у ваздуху и то након достављања стратешког наоружања на југ полуострва. То је гнусни чин ратних злочинаца, који покушавају да гурну ситуацију у неконтролисану катастрофалну фазу, која само једним потезом може да прерасте у отворени рат", наводи се у саопштењу. Реакција Пјонгјанга уследила је након изјаве државног секретара САД Рекса Тилерсона да његова земља има сва права да уведе поморску блокаду транспорта свих добара у и из Северне Кореје, након теста балистичке ракете Хвасон-15, који је изведен 29. новембра. Зашто би, према најновијем америчком истраживању, САД изгубиле рат против Русије, прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратна морнарица Северне Кореје:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА