Најновије

ЕРДОГАН ПОБЕСНЕО НА НАТО КОЛЕГЕ: Америка је постала партнер у крвопролићу!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио да су САД, када су одлучиле да признају Јерусалим за престоницу Израела, постале "партнер у крвопролићу".

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

"Одлуком да признају Јерусалим за престоницу Израела, САД постале су партнер у овом крвопролићу. Саопштење председника Трампа нас не обавезује, нити обавезује Јерусалим", рекао је Ердоган у Анкари, преноси Ројтерс.
Амерички председник Доналд Трамп је прошле недеље објавио одлуку Вашингтона да призна Јерусалим за престоницу Израела и најавио премештање амбасаде САД из Тел Авива у тај град, након чега су избили велики протести и сукоби на граници са појасом Газе и широм Западне обале. 
Та одлука је наишла на широку осуду међународне заједнице, па чак неких савезника који су истакли да је она беспотребно изазвала сукоб у региону који је већ испуњен насиљем. 
Проблем статуса Јерусалима лежи у суштини израелско-палестинског сукоба, а Трампов потез је широко схваћен као удруживање са Израелом. 
Чак и мања криза по питању статуса Јерусалима и светих места у древном Старом граду у прошлости је изазвала крвопролића, подсетио је раније АП.
Прочитајте ОВДЕ зашто су Британци залеђени због наредбе Владимира Путина?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Османски унук који је покварио масонске игре.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА