Најновије

ЧИМ СУ РУСИ ОТИШЛИ: Терористи се уједињују у Сирији, креће офанзива!

Веће сиријске терористичке групе „Хајат Тахрир аш Шам“, „Ахрар аш Шам“ и друге ујединиле су се под именом „Џејш ел Фатх“ и намеравају да након повлачења руске војске из Сирије пређу у офанзиву у провинцији Идлиб.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Вест о повлачењу руских војника позитивно се одразила на преговоре терористичких група о уједињењу ради борбе против сиријске војске: „Хајат Тахрир аш-Шам“, „Нуридин аз Зинки“, „Ахрар аш Шам“, „Џејш ел Муџахидин“, „Џејш Ахрар“ и друге групе ујединиле су се под заједничком командом и јединственим називом „Џејш ел Фатх“, саопштио је Telegram-канала Directorate 4.
Милитанти намеравају да се „боре под заједничком заставом против сиријске војске“ која се приближава Идлибу са неколико страна и милитанта ИД североисточно од Хаме.
Милитанти се надају да ће успети да одбаце сиријске војнике од Идлиба.
У исто време сиријска команда је послала на север Хаме најспособнију дивизију — „Тигрове“ под командом генерала Хасана Сухејла. Он има наређење да очисти југ Идлиба од терориста.
Председник Русије Владимир Путин у понедељак је посетио руску ваздухопловну базу у сиријском Хмејмиму, где је наредио повлачење великог дела руског војног контингента из Сирије у вези са окончањем операције против ИД. Путин је изјавио да су војници сјајно обавили своје задатке. Сирија је сачувана као суверена и независна држава и створени су услови за политичко решење ситуације под покровитељством УН.
Прочитајте ОВДЕ каква је тренутна ситуација око Идлиба.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријских ратишта.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА