Најновије

КИМ ЏОНГ УН СПРЕМА СТРАВУ И УЖАС: Ово оружје је катастрофално у сваком погледу!

Пет месеци пошто је Пјонгјанг обавио своју прву ракетну пробу 2006, америки обавештајци су обавестили Конгрес да Северна Кореја ради на још опаснијем оружју.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Сарадници Ким Џонг Уна су набавили узорке малих богиња и антракса, али им је недостајао стручан кадар за развијање оружја. 
После 10 година тог проблема готово да нема, постоји довољан број стручњака, као и фабрика за производњу ове врсте оружја. 
Штавише, режим шаље научнике да и у иностранству прикупе додатне информације. Све то је навело САД на бојазан да Пјонгјанг сваког момента може да почне производњу биолошког наоружања. 
Међутим, одређивање прецизних способности Северне Кореје - и намере за кориштење таквог оружја - били су међу најтежим изазовима за америчке аналитичаре. Званичне процене америчких и јужнокорејских обавештајних агенција генерално су закључиле да је Пјонгјанг експериментисао са неколико бактеријских врста, укључујући микробе које узрокују антракс, колеру и кугу.
Амерички аналитичари су такође веровали од средине деведесетих година прошлог века да Северна Кореја поседује вирус малих богиња, закључак који се заснива на откривању антитела у крви севернокорејских војника који су побегли на југ у осамдесетим и деведесетим.
Прочитајте ОВДЕ како је Северна Кореја реаговала на најаве САД о поморској блокади?
Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Биолошко оружје - претња данашњице.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА