Најновије

ДАЧИЋ: Хрватска је означена као агресор, а кривичне пријаве против наших генерала су пропаганда!

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да то што Тужилаштво у Загребу покреће кривичне пријаве притив петорице генерала ЈНА, држављана Србије, за ракетирање Банских двора реч о пропаганди Хрватске, јер је она у Хашком трибуналу означена као агресор.

Ивица Дачић (Фото: Синхуа)

- То је унутрашњи политички захтев и пропаганда, јер Хрватској не иде добро. Хрватска је означена као агресор. Она је означена у Трибуналу, Србија ниједном актом није означена. У резолуцијама и саопштењима Савета безбедности јасно је речено деведесетих година да хрватска војска учествује у борбама у БиХ - рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.
Он је додао да су се Хрвати "уплели у коло из кога би радо да изађу, али им тешко иде".
Дачић је подсетио на изјаве бившег бившег председника Хрватске Фрање Туђмана за кога каже да је говорио да је срећан што му супруга није Српкиња.
- Замислите да ја изађем и кажем да сам срећан што ми жена није Албанка или Хрватица. Како је говорио, такво је друштво и градио - нагласио је Дачић.
Шеф српске дипломатије је рекао да се годинама уназад размишљало, а да је можда и грешка што српски парламент никада није донео никакву декларацију нити осудио геноцид Хрватске у Другом светском рату.
- Ако ћемо тако ићи можемо говорити и тражити ратну одштету и за Први светски рат зато што су нас они напали - закључио је Дачић.
Прочитајте ОВДЕ какав је то нови рок од Хага добио Војислав Шешељ?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ивица Дачић о спољнополитичкој позицији Србије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА