Најновије

СЦЕНЕ КОЈЕ СУ ЗГРОЗИЛЕ СВЕТ: Пишу "Ерупција насиља"! А шта се заправо десило на југу? (ВИДЕО)

Партизан и Црвена звезда су у 156. вечитом дербију одиграли нерешено (1:1), ипак, мало је оних који после 90 минута игре у Хумској могу да причају само о фудбалу. Инцидент који се догодио на јужној трибини стадиона црно-белих згрозио је Србију. Шта се заправо догодило?

Жандармерија одводи хулигане (Фото: Јутјуб)

У 16. минуту вечитог дербија, кренула је општа туча на трибини на којој су најватреније присталице навијача Партизана. Када су на северу упаљене бакље, на југу је дошло до инцидента који је за последицу имао крваве отворене главе, навијача који је морао да буде реанимиран и велики број повреда. После 10 бруталних минута ситуација се смирила, а део навијача је са јужне трибине изведен пребијен, спаљен и то без одеће.
Шта се догодило на јужној трибини? У навијачким круговима се шушка о два могућа сценарија.
Прва прича која је провејавала управо због истовремене бакљаде на "северу" и инцидента на супртној страни стадиона, је да су на јужну трибину наводно стигли навијачи Црвене звезде. По том сценарију, “делије” су међу ривале дошле да би се осветиле, али и вратиле заставе без којих су наводно остали у претходним обарчунима са “гробарима”. Та инсинуација је врло брзо одбачена као потпуно нетачна, иако су је од неких домаћих медија прихватиле и поједине стране новинске агенције.
Други сценарио, који се испоставио као тачан, је да су се “гробари” потукли између себе. Према тој верзији дошло је до туче због превласти на јужној трибини. По свој прилици, поједини навијачи црно-белих желели су промене у начину вођења трибине, па су вечити дерби искористили за “рушење” група које воде југ. Овај њихов покушај преврата сурово је "угушен".
Инцидент је био ужасан, а и овога пута фудбал је пао у други план.
Светски медији у извештајима из Београда са 156. вечитог дербија између Партизана и Црвене звезде апострофирали су сцене навијачког насиља и подсетили да су проблеми на трибинама редовна појава још из времена распада некадашње Југославије.
Наслови попут "Крвава битка", "Ерупција насиља" и слично доминирају пре свега у британски медијима попут "Сана" и "Дејли мејла" , а "Скај спорт" акценат ставља на то да су навијачи насиљем покварили дешавања на терену.
Занимљиво, дерби је условно речено био хит и на друштвеним мрежама на Острву, поготово јер је некадашњи фудбалер Ливерпула Стен Колимор, сада стручни консултант за фудбал, меч посматрао уживо у Хумској и то са терена и окачио неколико снимака на Твитер.
Француски угледни лист "Екип" апострофира 17 повређених у међусобној тучи навијача Партизана (у међувремену број порастао на 20), а сајт "Јаху" пита да ли је дуел српских клубова дефинитивно најхаотичнији дерби на планети.
Медији у региону такође се баве нередима, али са блажим оценама, јер и сами имају сличне проблеме.
Хрватски портал "Индекс" у први план ставља фотографије голих хулигана док их полиција изводи са стадиона, а босански "Кликс" наводи међусобни обрачун навијача црно-белих.
Дерби између Партизана и Црвене звезде, 156. по реду, завршен је резултатом 1:1.
Погледајте ОВДЕ како је све почело.
Извор: Блиц/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте снимке туче на овом дербију.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА