Најновије

ДАЧИЋ ДОБИО ПОДРШКУ РУЖИЋА И ТОНЧЕВА: СПС тражи парламентарне изборе!

Социјалисти траже ванредне парламентарне изборе!

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Тај став јуче је најпре изнео лидер СПС-а Ивица Дачић, а придружили су му се и потпредседници партије - Бранко Ружић и Новица Тончев.
Ивица Дачић сматра да би требало расписати ванредне парламентарне изборе.
- Ово није борба за Београд, ово је борба за власт у Србији - рекао је он на ТВ „Пинк“ и сликовито објаснио да опозиција преко градских избора жели да игра Лигу шампиона, али да у њој не учествују главни играчи - Вучић и Дачић.
- Не можете да одлучујете о Вучићу и Дачићу, а да ми не учествујемо. Моја деца имају већег пса и мањег. Овај мали стално штипа и уједа, а већи трпи док му не досади и док га не „одалами”. Хоћете парламентарне изборе? Видећемо онда ко ће остати на политичкој сцени - поручио је он.
Коментаришући враћање Ђиласа у политику и то што ће се кандидовати за градоначелника, Дачић је рекао да Ђиласа треба питати где је био до сада.
- Ђилас је искључио Вука Јеремића из ДС-а, кога ће они да убеде да ће то да функционише. Ово је покушај враћања из мртвих. То су све деривати ДС-а, па и Саша Јанковић. Они покушавају да се уједини опозиција у борби против Вучића, владајуће коалиције - нагласио је он и додао да Ђилас нема програм, да је за њега политика само ако је на власти.
- Чим је отишао у опозицију у Београду, он се повукао из политике - нагласио је он и додао да опозицији не одговарају парламентарни избори, већ да путем градских хоће да покушају да руше власт у Србији.
- Тешко је празној врећи стајати усправно. Зато покушавају да градске изборе претворе у финале Лиге шампиона, не бих бежао ни од тог политичког обрачуна - закључио је лидер СПС-а.
Дачићу је експресно стигла и подршка из редова СПС-а, и то од Бранка Ружића и Новице Тончева, потпредседника СПС-а.
- Све што каже председник Дачић стоји, а ја стојим иза тога - поручио је Ружић за.
У сличном тону је изјаву лидера СПС-а прокоментарисао и потпредседник СПС-а Новица Тончев.
- Очекујем да ће председници СПС-а и СНС-а у празничној атмосфери у наредних месец дана донети државотворну и исправну одлуку о ванредним изборима. Сви могу да виде да се нико од странака које чине Владу не плаши избора и од тога не бежимо ни сада. Ако постоји циљ и план да се Влада руши преко београдских избора, онда на то треба одговорити у демократском духу. То ће бити прилика да нас грађани још једном оцене и да кажу у којем правцу Србија треба да иде. Мој став је да Србија није „круг двојке“ и ја сам против београдизације државе и зато се и лично радујем изборима, јер  волим да се такмичим - поручио је Тончев.

Поповић: О томе одлучује Вучић!

Ненад Поповић, министар за иновације и лидер Српске народне партије, изјавио је да одлуку о томе да ли ће бити парламентарних избора доноси председник Србије.
- Ако буде избора, сигуран сам да ће наша коалиција предвођена СНС-ом победити. Уверен сам да ће наша коалиција победити и на градским изборима и да ће се развој града наставити истим темпом као до сада - поручио је Поповић.

И Вулин за изборе

Александар Вулин, министар одбране Србије и лидер Покрета социјалиста, сматра да би било корисно да Србија на изборима покаже куда хоће да иде.
- Избори би били прави одговор на питање које партије ДОС-а постављају, да ли Србија хоће да буде независна или да њоме владају странци, да ли хоће да јој поново владају тајкуни или људи за које су гласали грађани Србије. Сматрам да би било корисно да Србија каже на изборима куда хоће да иде. То је једина брана тајкунима који се окупљају и амбасадорима који их подржавају. Ђиласу и ДОС-у се само тако може одговорити - поручио је Вулин. Поповић тврди да Србија никада неће увести санкције Русији и неће постати чланица НАТО. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Хрватска никако да изађе из кола антисрпске хистерије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА