Најновије

ЕВО ЗАШТО ЊИХОВИ СВЕШТЕНИЦИ СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЈУ ДЕЦУ: Аустралијска комисија тражи драконске измене прописа Римокатоличке цркве! (ВИДЕО)

Шесточлана комисија формирана пре пет година у Аустралији с циљем да утврди разлоге и одговорност свештеника за сексуално злостављање деце у институцијама широм те земље, у периоду од 1850. до 2015, завршила је рад и сачинила извештај у којем се као могући узрок наводи целибат.

Римокатолички свештеник (Фото: public)

Комисија, наиме, сматра да Аустралијска бискупска конференција треба да затражи од Ватикана разматрање могућности да се преиспита обавеза целибата, односно да за свештенике он буде добровољан. 
Иначе, током петогодишњег рада Комисија је саслушала хиљаде прича о сексуалном злостављању деце у јавним и приватним институцијама широм Аустралије, а уз извештај је приложено и 189 препорука, укључујући и промене закона којима би се непријављивање злостављања сматрало кривичним делом и обвезном извештавању о признању злостављања током исповедања
Комисија је, између осталог, саслушала и приче из католичке цркве, оружаних снага и центара за младе.
"Извештај доноси сведочење о институционалном сексуалном злостављању у Аустралији са препорукама које треба да обезбеде сигурнију будућност деце", рекао је председник шесточлане Комисије Филип Рид, пренеле су агенције.
У извештају стоји да нема једноставног објашњења зашто долази до сексуалног злостављања деце, али су, ипак, како се наводи, дефинисана нека која, како се наводи, ненамерно или на други начин могу створити могућност за злостављање.
Комисија је влади препоручила доношење Националне стратегије која би била намењена превенцији сексуалног злостављања деце и унапређењу њихове заштите унутар институција, као и формирање министарства одговорног за децу и полицијске послове.
Током рада Комисију је, како се наводи, контактирало више од 16.000 појединаца, одржано је 8.013 приватних састанака и 57 јавних саслушања, уз више од 1.200 сведочења која су трајала дуже од 440 дана.
Комисија је контактирала свих 4.000 аустралских институција за које је наведено да је у њима било случајева сексуалног злостављања деце.
Прочитајте ОВДЕ како ће то Америка ускоро контролисати цео Интернет?
Извор: Курир/Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватски надбискуп Пуљић је пре пет година рекао да не сматра да је педофилија за пријављивање полицији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА