Најновије

ПОДРШКА МОСКВЕ НЕЋЕ ИЗОСТАТИ: Платформа о КиМ стигла пред Државну Думу Руске Федерације!

Делегација Српског сабора Заветници боравила је у званичној посети Државној Думи Руске Федерације. Председник Заветника Стефан Стаменковски и члан Председништва Милица Ђурђевић, састали су се са Сергејом А. Гавриловом, председником Одбора руске Думе за развој цивилног друштва и верска питања и Александром А. Јушченком, замеником председника Одбора за информациону политику и технологије, пренела је информативна служба Српског сабора Заветници.

Заветници у Думи (Фото: Заветници)

Обе стране сагласиле су се да је у времену великих изазова пред Србијом веома важно јачати сарадњу српских и руских политичких актера, наводи се у саопштењу Заветника.
Председник Одбора руске Думе Сергеј Гаврилов срдачно је поздравио делегацију Заветника и истакао да је у потпуности упознат са приликама у Србији. Он је поменуо да је, поред више званичних посета Београду, имао прилику да присуствује и последњој служби патријарха Павла на Косову пољу.
- Ми знамо са каквим се ризицима Србија суочава и наша подршка неће изостати. Чинићемо све како би Русија и Србија биле што ближе и чвршће повезане, рекао је Гаврилов и нагласио да је добро познато какве су намере НАТО пакта према Србији и навео пример Бугарске, где је, против воље већинског становништва, она постала чланица НАТО алијансе. Гаврилов је изаразио задовољство што у Србији постоји политичка организација младих и одговорних људи са којима ће у будуће сарађивати на обострану корист две државе и народа, наводи се у саопштењу. Председник Заветника Стефан Стамнековски је честитао руској делегацији победу над тероризом у Сирији и навео да је то важан историјски дан који, поред осталог, показује промену геополитичких прилика у свету. Он је подсетио да су Заветници организовали највеће анти-НАТО демонстрације у Србији и да се у потпуности противе сваком даљем приближавању ка тој војној алијанси. - Наш правац је суверенизам и ми смо уверени да Србија може покренути процес обнове суверенитета само ако своју спољну политику усмери ка Руској Федерацији, Кини и другим земљама БРИКС-а, нагласио је он. Стаменковски је додао и да су Заветници против европских интеграција које Србију удаљавају од историјских савезника и директно подривају њену територијалну целовитост и независност. - Поред тога што инсистирају да се одрекенемо 12% своје територије, из Брисела нам траже и да усагласимо спољну политику са Европском унијом што би подразумевало увођење санкција Русији и укидање споразума о слободној трговини између две државе. Тако нешто је за Заветнике апсолутно неприхватљиво, истакао је Стаменковски. Члан Председништва и портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, захвалила се представницима руске Думе на снажној подршци коју Русија пружа очувању Косова и Метохије у саставу Србије. Она је руску делегацију упознала са садржајем плаформе „Правни, безбедносни и геополитички аспекти српског питања на КиМ“ коју су Заветници недавно представили јавности и навела да је Руска Федерација најважнији ослонац Србије у правно-дипломатској заштити српске целовитости. Стаменковски је уручио Гаврилову интегрални текст платформе са преводом на руски језик и изразио наду да ће стратегија за КиМ коју предлажу Заветници бити корисна у даљој заштити српских интереса у јужној покрајини пред међународном заједницом. - Наша Комунистичка партија је и 1999. године била уз СР Југославију у најтежим приликама и за Србију и за Русију. Тако ће остати и у будућности. У нама ћете увек имати пријатеље, поручио је на крају сусрета Сергеј Гаврилов. Какву је реакцију изазвала платформа Заветника у Путиновој странци "Јединствена Русија", прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српски сабор Заветници: Представљање платформе о Косову и Метохији на трибини у Аранђеловцу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА