Најновије

СОРОШ КАО МРТВА СВИЊА: Мађарски посланик испрозивао милијардера (ФОТО)

Фотографија мртве свиње на којој је исписано име америчког милијардера Џорџа Сороша а коју је на Фејсбук профилу објавио једна посланик владајућег Фидеса показује колико је атмосфера у мађарској “затрована”, оцењује Дојче Веле.

Џорџ Сорош (Фото: ЈуТјуб)

Посланик одговоран за објаву фотографије и члан партије мађарског премијера Виктора Орбана, Фидес, - Јанос Поч - сматра да је фотографија смешна. Поч је објавио фотографију на Фејсбуку уз коментар “он је био Сорош”, а како пише DW, то би могла да буде и игра речи која би могла да се преведе као “он је био на реду”. Уз то, Поч је написао: “Већ имају једну свињу мање”. Фотографија и Почов коментар изазвали су бурне реакције у мађарској јавности.
Више од 1.000 корисника Фејсбука осудило је у коментарима потез посланика Фидеса.
Поч је након тога изјавио да не разуме зашто се људи узбуђују кад се на фотографији уопште не ради о Џорџу Сорошу. Његов покушај правдања разљутио је још много људи, међу којима су се нашли и неки конзервативни и умерени посланици. Почову оставку затражило је у међувремену више од 120 мађарских интелектуалаца, међу којима су и књижевник Ђерђ Конрад, филозофи Агнес Хелер и Гашпар Миклош Тамаш, као и филмски редитељ Илдики Ењеди. Оштро је протестовала и Фондација за отворено друштво америчког милијардера.
„То је шокантан напад на Џорџа Сороша. Та фотографија је наставак дуге и тамне традиције антисемитизма. То је нови пример званично прихваћеног антисемитизма у Мађарској Виктора Орбана“, наводи се у саопштењу. Шеф посланичке групе странке Фидес, изјавио је да је критика “саставни део антимађарске Сорошеве кампање”, док је Орбан прокоментарисао да “ствари са свињокољом” нису у надлежности владе. А о повлачењу руске војске из Донбаса сазнајте више ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Орбан против Сороша
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА