Најновије

ДОЧЕКАЛИ ИХ ТИГРОВИ И РУСИ: Жесток контранапад џихадиста на северу Хаме претворио се у покољ нападачких снага! (ВИДЕО)

Тачно у подне џихадисти сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) и тзв. "Слободне сиријске армије" покренули су жесток контранапад на северу покрајине Хама, у близини Хришћанског центра Сирије, града Мухардеха.

САА (Илустрација: Правда)

Џихадистички милитанти на северу и северозападу сиријске покрајине Хаме окренули су данас напад широког фронта на положаје Сиријске арапске армије (САА) и извршили артиљеријски напад на хришћански град Мухардех.  Напад џихадиста ХТШ и ССА започео је жестоким артиљеријским ударом на три контролна пункта сиријских снага у Залкијату, Абу Обејди и Залину, након чега је уследио јуриш, у ком је, услед велике бројчане надмоћи џихадиста на том положају, прво пао Залин. Сиријске снаге су се нешто касније повукле и са Залкијата, да би џихадисти коначно били заустављени на Абу Обејди.
У том месту одбрамбеним положајима САА, према извештајима сиријских ратних репортера, придружиле су се Тигрове снаге, које су одмах преокренуле ситуацију на терену и до вечери је повраћена контрола над Залкијатом. Већ у првом делу акције, која и даље траје, елитне сиријске снаге нанеле су терористима тешке губитке, а убијен је и један од познатих вођа чеченских милитаната у Сирији Салах Един Ал Чечени. У међувремену, џихадисти су засули Мухардех тешком артиљеријом, али из града, за сада нема извештаја о жртвама и штети. Погледајте снимак данашњег разорног дејства џихадиста у хришћанском центру Сирије: Руска авијација одмах по покретању џихадистичког напада дејствовала је по позадини, унитивши командне центре и комуникационе инстлације нападача у Латмини и Кафр Зити. Такође, великим бројем налета онемогућена су и појачања која су џихадистима пристизала из Латмине, упоришта исламистичких милитаната из ког је напад и покренут. Како напредују Гијатове снаге на Голанској висоравни, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА