Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Овако Руси уништавају Исламску државу на Кавказу!

Руске снаге безбедности елиминисале су терористичку ћелију у селу Губден у Дагестану, саопштио је Национални антитерористички комитет.

ФСБ у акцији (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Терористи су се забарикадирали у једној грађевини и пружали су отпор ватреним оружјем. Један од њих идентификован је као Алигаџи Камутаев, који је тражен због убиства осам људи и напада на полицију. Током увиђајем након оружаног обрачуна, на лицу места пронађена је већа количина ручног наоружања, бомби и муниције.
Међу припадницима снага безбедности и цивилним становништвом није било повређених. Камутаев је био један од вођа тзв. "Кавкаског вилајета", локалне испоставе Исламске државе у Дагестану, чји је вођа убијен у акцији руских снага безбедности крајем прошле године. Елиминисањем Камутаева, ова организација се може сматрати унуиштеном.
У неповезаом догађају, петорица терориста повезаних са Исламском државом елиминисано је данас у Каракају у сукобу са снагама безбедности Русије. Као што су руске службе већ најавиле, исламски терористи појачали су своје активности пред надолазеће празнике. Свим акцијама ФСБ-а и Националне гарде, у којима су убијени терористи, претходио је успешан обавешајни рад и све досадашње претње су успешно елиминисане.  Владимир Путин је искористио рат у Сирији да у ратним околностима додатно обучи чак 50.000 припадника руске војске. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци борби руских снага безбедности против терориста у дагестанским планинама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА