Најновије

ПРИЗНАЊЕ АМЕРИЧКИХ ПИЛОТА: Јурили смо са Ф-18 ванземаљске летелице, поигравали су се са нама невиђеном брзином! (ВИДЕО)

Луис Елизондо, бивши обавештајац америчког министарства одбране, тврди да је тајни програм који је водио седам година показао да су неидентификовани летећи објекти (НЛО) ванземаљског порекла.

Ф 18 (Фото: Јутјуб)

Управо је он заслужан за објављивање снимака “блиских сусрета” америчких војних пилота са “летећим танирима”, а за које Пентагон и даље нема службеног објашњења. 
Једна од тих снимки, из 2004. године, приказује потеру два америчка ловца Ф/А-18Ф, који су полетели са носача Нимиц поред обале Сан Дијега, за мистериозним објектом. Вашингтон пост је објавио да изгледа као “огромни летећи Тик-Так”, а на снимку инфрацрвене камере из кокпита америчког војног авиона види се како НЛО накратко лебди пре него што је одлетео брзином која је шокирала пилоте.
Командант Дејвид Фрејвор и поручник Џим Слејт били су пилоти у тим авионима и према речима Фрејвора, официр им је рекао да је већ две недеље брод прати мистериозну летелицу. 
Објекат би се најпре појавио на висини од око 24.000 метара, да би затим брзо летео на доле ка мору и зауставио се на око 6.000 метара и лебдео.
Пилоти су пратили инструкције са брода и испрва нису могли да виде ништа.
Међутим, када је Фрејвор погледао доле ка мору видео је да је оно узбуркано. Тада је видео летелицу на само петнаестак метара изнад мора. Била је беличаста, дугачка око 12 метара и овална, рекао је Фрејвор.
Он је за “Њујорк тајмс” рекао да је летелица “скакутала неправилно” и да се није кретала у неком одређеном правцу. Фрејвор је полако кружно спуштао авион како би боље погледао објекат, али је онда НЛО почео да се диже ка њему. Међутим, када је Фрејвор убрзао право ка објекту, он је променио правац и нестао.
“Ово је јеб..и дрон, стари”, каже један од пилота, “Ту је цела ескадрила, погледај на АСА”, “Мој Боже”, “Сви иду уз ветар, ветар дува 120 чворова на сат са запада. Погледај ту ствар, човече. Погледај ту ствар. Ротира!” чује се у разговору пилота на снимку.
Елизондо је свој захтев за објављивање ове и још два снимка у меморандуму министарству образложио едукацијом пилота и побољшањем сигурности у ваздушном саобраћају.
Међутим, како је и сам признао у интервјуима, права намера му је била да открије јавности овај тајни програм Пентагона. Елизондо је отишао и корак даље и послао писмо министру обране Џиму Матису, у којем оптужује своје донедавне надређене у Пентагону да практично саботирају његове истраге.
“Упркос јаким доказима, како тајним тако и јавним, одређени појединци у министарству обране и даље се упорно противе додатном истраживању онога што би могло да буде тактичка претња нашим пилотима, морнарима и војницима, а можда чак и егзистенцијална притња нашој националној безбедности”, написао је у писму министру.
Прочитајте ОВДЕ зашто чувени Стивен Хокинг каже да објекат који долази ка Земљи, је нешто невиђено до сад?
Извор: Вебтрибјун

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Скоро четири милиона људи је погледало овај видео...

Бонус видео

Погледајте како изгледа летети са Ф 18, из угла пилота.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА