Најновије

Србин купио хрватски ТЦ "Меркатор"! Од суме ће вам се завртети у глави!

Компанија "МПЦ група" Петра Матића и холандског инвестиционог фонда Centurio venture capital. B.V постала је власник тржног центра "Меркатор Београд" у Новом Београду.

Меркатор (Фото: Јутјуб)

Незванично се помиње цифра од 46 милиона евра!
Према информацијама, одређеним делом добијених пара биће подмирени кредити компаније "Меркатор" банкама, а остатак ће отићи за обавезе које ова трговинска кућа има према добављачима.
Комисија за заштиту конкуренције је одобрила компанији МПЦ преузимање и концентрацију на "тржишту управљања и располагања малопродајним простором". Ову трансакцију су потврдили и у компанији "Меркатор С":
- Пословне операције компаније "Меркатор С" потпуно су транспарентне, што ће бити и поменута, уколико дође до реализације посла. Истина је да постоји могућност продаје "Меркатор центра" на Новом Београду, у циљу концентрације финансијских средстава компаније у корпоративни бизнис компаније "Меркатор С", односно у малопродају.
Тржни центар "Меркатор Београд" има 22.000 квадрата и 70 локала. Отворили су га 2002. године тадашњии министри спољних послова СР Југославије и Словеније Горан Свилановић и Димитриј Рупел. То је био највећи објекат словеначке трговинске куће у Европи.
Званично из "Меркатора С" нису хтели да обелодане за колико је продат тржни центар у Новом Београду. Истичу да је то део стратегије "Меркатор групе" која је усвојена 2014. године, а што је био и саставни део плана реструктурирања ове компаније из априла ове године.
- Поменути пословни кораци иду у правцу даље експанзије наше малопродајне мреже која је, само у последњих годину дана, ојачана за 11 потпуно нових објеката и 33 реновиране продавнице широм Србије - кажу у "Меркатору С".
- Важно је истаћи да ће "Меркатор" хипермаркети, на задовољство свих наших купаца, остати важан део наше трговинске мреже.
"МПЦ група" позната је по градњи и управљању некретнинама. Тако управљају квадратима "Ушће шопинг центра", "Имо аутлет центра", као и пословним просторима које издаје у ужем центру Београда - "Х&М", стамбени објекат Оаза и неколико тржних центара у Србији.
Прочитајте ОВДЕ зашто ће поскупети кафа после Нове године?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је било на отварању реновиораног центра пре две године. Погледајте како је изгледало.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА