Најновије

ЕРДОГАНОВИ ОПЕТ УДАРИЛИ: Избио сукоб између Асадових снага и милитаната на северу Сирије (ВИДЕО/МАПА)

Размена ватре се догодила између сиријских про-владиних снага и про-турских милиција у северном делу провинције Алепо. Изгледа да је основа за размену ватре текући спор за контролу над кључним градом у овој регији.

Сиријска војска (Фото: РИА)

У среду поподне, снаге под вођством сиријске војске и про-турски борци разменили су ватру у граду Тадефу и у близини овог града у северном Алепу. Изгледа да је град разлог за оружани сукоб, јер ниједна страна га није у потпуности контролисала.
Про-турски извори објавили су кратак снимак, који је очито забележен на личној камери једног од милитаната, показујући размену ватре између про-владиних снага и про-турских бораца у граду Тадефу и његовој околини.

Тадеф је на један километар јужно од стратешког града Ал-Баба, ког су држали борци Исламске државе пре доласка снага под вођством Турске након тромесечне борбе.

Контрола самог Тадефа је спорна, граница између линија раздвајања које држе владине снаге и територије под контролом протурске милиције пролазе тачно кроз средиште града, јер снаге под вођством сиријске војске држе положај на југу, а про-турски борци на северу.
Руски бродови плове са гомилом наоружања према Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски Спецназ у Сирији 2017, кратак филм са српским преводом
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА