Најновије

„Нешенел интерест“: Колико је руска војска спремна за ратове у будућности

Савремена руска војска не ослања се на број војника већ на тактичке пријеме и високе технологије, наводи се у истраживању америчког аналитичког центра „Ранд“.

Руска војска (Фото: РИА)

Стручњаци наводе да нема разлога да се сматра да Русија жели оружани конфликт великих размера, главни задатак руске војске је заштита сопствене територије, великих градова и индустријских центара, пише „Нешенел интерест“.
Реформе последњих година су омогућиле високу борбену готовост већег дела копнених снага руске војске, смањивши, притом, њен број. Русија може брзо да пребаци јединице железницом, наводи се у истраживању.
Руска војска ће у случају конфликта посебно активно користити ракете различитог базирања, као и вишецевне бацаче који су спремни да нанесу неочекиване ударе захваљујући својој мобилности. Руска војска има и јединице које су се добро показале, попут падобранаца. Међутим, главна „полиса осигурања“ Москве, наводе експерти центра „Ранд“ јесте њен нуклеарни арсенал.
Осим тога, експерти сматрају да ће евентуалне мањкавости у традиционалним методама вођења рата Русија надокнадити нетрадиционалним приступима, међу којима су помоћ цивилног становништва и коришћење снага за специјалне намене, које су се добро показале у Сирији.
У исто време, питање реалног потенцијала руске војске остаје отворено, јер један број јединица користи застарело оружје, закључују стручњаци.
Избио сукоб између Асадових снага и милитаната на северу Сирије. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Русије - Војно-поморска флота Руске Федерације
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА