Најновије

ТЕРОРИСТИ СЕ ХВАЛЕ БОГАТИМ ПЛЕНОМ: Заузели два села па морали да беже, али ево шта су понели са собом (ФОТО/ВИДЕО)

Teрористи тзв. Слободне сиријске армије пре неколико дана напали су Сиријску арапску армију код села Зуликат и Залин на северу Хаме, освајајући обе места у наредних некоолико сати. Напад је изненадио војнике САА који су у повлачењу оставили доста наоружања које је пало у руке терористима.

Заробљени Т-55 (Фото: ССА)

Сиријска арапска армија брзо је извела контранапад и повратила оба места, али су терористи успели да у повлачењу понесу сво заробљено оружје са собом.

Међу заробљеним оружјем је тенк Т-55, једно оклопоно возило, тооп БС-3, неколико бацача граната и митраљеза и четири антитенковска пројектила. Међу заробљеном опремом  су и војни џип и камион.

Ипак, сиријски медији наводе да је у предходне две године тзв. ССА често наконн својих пропалих офанзива показивала наводно заробљено оружје САА како би подигла морал својим пораженим борцима.

У више наврата било је речи о лажним вестима где је приказано њихово наоружање, или наоружање које је заробљено у ранијим операцијама. O новим борбама између тзв. ССА и САА погледајте ОВДЕ. Снимак америчког пресретања НЛО погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе на северу Хаме.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА