Најновије

ЗАГРЕБАЧКИ ВЕРОУЧИТЕЉ ШОКИРАО ЦЕЛУ ХРВАТСКУ: Ђенерал Младић је био у праву, Месића и Пусићеву треба стрељати (АУДИО)

Загребачка школа Матија Губец на Кнежији има осебујног наставника вјеронаука. Крешимир Багарић својим ученицима које би требао поучавати католичкој катехези, љубави и праштању, умјесто тога прича о томе које би хрватске политичаре требало убити, чије главе на колац набијати, а успут им хвали и српског генерала Ратка Младића, прекоси хрватски портал Индекс.

Хрватска застава (Фото: Pixabay)

Индекс је добио снимак Багарићевог говора на настави у једном осмом разреду, снимио га је један од ученика. Багарићу ово није први пут да се тако понаша па је дете скупило храбрости да сними вероучитеља и достави снимак порталу. Због заштите идентитета неки дечји гласови на снимку су измењени, а презимена ученика прикривена. 

Набијање на колац до Ријеке и Загреба

За почетак вероучитељ Багарић ученицима је објаснио како је по њему требала да изгледа операција Олуја. “Ми смо будале, требали смо пустити два коридора. Један до Загреба, а други до Ријеке. Па кад им понабијају главе на колац онда да уђемо. Тако је требало бити финој господи загребачкој која мисли да Хрватска завршава у Карловцу. Дебили и кретени. Кратковидни”, изнео је своју тактику Багарић. Но то му није било довољно. Како је снимак настао тик након пресуде Слободану Праљку, Багарић је већину свога излагања посветио ситуацији у Босни и Херцеговини те успут похвалио ''злочине'' које је Ратко Младић направио над Бошњацима.

Ђенерал је био у праву

“Испада да је ђенерал био у праву. Он је своје заштитио. Ђенерал је био у праву за српске интересе. А ми имамо дудуке. Уз сво поштовање према дудуцима. Може и учитељ бити луд понекад”, уз похвале је ипак изнео дозу самокритичности. Након што је похвалио Младића, Багарић је ученицима образложио кога би у Хрватској требало убити.

Вешање, самоубиство с три хица у леђа, бацање у септичку јаму

“За ово би требало обесити два бивша председника и једну бившу министарку спољних послова, али одмах. По кратком поступку. Човек је отворио председнички сеф и транскрипте је дао. Проклето ти до седмог колена било, издајниче. Прљави, смрдљиви издајниче. Никад мира не имао”, проклиње на часу веронауке вероучитељ. Но није му доста клетва и позив на вешање. Дао је Багарић и друге преедлоге. “Имаш министарку спољних послова Весну Пусић која отворено по свеету говори. То нигде нема. Пробај да замислиш да француска министарка једну ствар направи против Републике. Само те нема. Можеш бирати, срчани удар, мождани удар, самоубиство с три метка у леђа, како то већ иде. Једино ми своје проститутке и издајнике стављамо на важна места. Једино смо ми тако бедан народ, нема беднијег народа од хрватског народа”, казао је Багарић који на занимљив начин схвата ширење хришћанске љубави. На Месића и Весну Пусић Багарић се вратио још једном рекавши да им треба: “метак у главу по кратком поступку. У прву септичку јаму бацити. Издајника”.

Хрвати су 4,2 милиона кретена

Багарић хрватски народ уз већ наведене увреде части и епитетима “незахвална стока, дебили, кретени, телци, 4,2 милоуна кретена”. На часу веронауке., понављамо још једном. “Имамо неолибералне демократске кретене који сматрају да је геј океј и да се сви требамо за руке држати под дугином заставом”, поручио је Багарић. У једном тренутку осврнуо се и на своје колеге, наставнике у Основној школи Матија Губец.

Колеге славе Дан Републике

“У зборници, знаш, Дан је Републике за 50 посто радника”, казао је Багарић је сматрајући своје колеге Југословенима или у најмању руку носталгичарима за бившом државом. За објашњење начина на који Багарић држи наставу упитана је директорка школе Љиљана Клингер. 

Директорка се извлачи на Ватиканске уговоре

“Темељом Уговора РХ и Свете Столице избор вероучитеља у ингеренцији је Катехетског уреда, као и одговорност за њихов професионални развој и напредак. Ипак, ако су ови наводи тачни и истинити, предузимање озбиљних стручних и формално-правних санкција није упитно. За овако драстичне прекршаје дужни смо да ангажујемо и остале за то задужене институције”, одговорила је директорка школе. Доказе да је Стјепан Месић радио за Удбу погледајте ОВДЕ. Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хаос у Хрватској због Дачићеве изјаве
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА