Најновије

ГЕНЕРАЛ НЕЛЕР, КОМАНДАНТ АМЕРИЧКИХ МАРИНАЦА У НОРВЕШКОЈ: Долази рат!

Командант америчких маринаца у Норвешкој - генерал Роберт Нелер – упозорио је своје потчињене да у региону за који су задужени може доћи до „велике туче”.

Генерал Нелер (Фото: Јутјуб)

Како преноси портал Military.com, Нелер је својим потчињеним наговестио да би ускоро могли да буду прекомандовани, а америчко војно присуство у том делу Европе – проширено: „Надам се да грешим, али долази рат. Због присуства овде, ви учествујете у борби. Политичкој и информационој”. Генерал Нелер је прецизирао да ће се ускоро у фокусу наћи пацифички регион и Русија: „Зато не смећите с ума због чега сте овде. Они нас посматрају. Као што ви посматрате њих – тако и они посматрају вас”. Нелер – који тренутно под својом командом има 300 маринаца – нагласио је да би тај број убрзо могао да буде повећан на – 3.000. Американци у Неорвешкој увежбавају ратовање у тешким и сложеним временским условима. Русија је у новој америчкој стратегији националне безбедности означена као „једна од главних претњи”. А остале су: Кина, Северна Кореја, Иран и Блиски Исток.        Америчке јединице стигле су у Норвешку у јануару 2017-те. Први пут након Другог светског рата.
Он је такође подсетио да Ловрековић спада у ретке новинаре који су били друштвено ангажовани у критици НАТО пакта и његових експонената и нескривено критиковали режим Мила Ђукановића у Црној Гори. Шта Глас Москве пише о притисцима западних амбасада на власт у Србији за хапшење анти-НАТО активисте прочитајте ОВДЕ. О предстојећем сукобу САД и Русије на Балкану током 2018. године читајтеОВДЕ. Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Генерал Нелер на прослави годишњице америчких маринаца.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА