Најновије

Велика колона украјинске војне технике је отишла према Донбасу: Снимак испливао у јавност (ВИДЕО)

Познати украјински политичар и бивши посланик из Херсона - Алексеј Журавко – објавио је да је кроз његов град „у правцу Донбаса” прошла колона тенкова.

Teнкови иду за Донбас (Фото: Јутјуб)

На интернет је поставио снимак дела контроле који су направили очевици. Уз овај пропратни текст:
„Из Херсона сам добио овај видео са камионима који транспортују тенкове. Велика колона војне технике је отишла према Донбасу. Очевици тврде да се овај део тенковске колоне зауставио на једном споредном путу, чекајући њен остатак”.  
Журавко је указао да житељи Херсона такву колону тешке ратне технике „никада раније нису видели”.
У Донбасу је тренутно на снази „новогодишња обустава ватре”, али је – по проценама и независних војних посматрача – концентрација украјинских трупа и тешког наоружања уз бивше линије фронтова „већа него икада”.

Познати израелски геополитичар и експерт за безбедност – бивши шеф обавештајне службе „Натив” Јаков Кедми – рекао је поводом очекивања многих у Кијеву да ће им америчко-канадске испоруке савременог оружја помоћи да победе у рату против Донбаса и да ће им у томе и НАТО помоћи: 
„То су глупости! Рат НАТО против Русије на територији Украјине напросто је немогућ. Чак и ако руска армија буде марширала на Лавов – ни један западни војник неће доћи у Украјину да гине. Сврха Минских споразума била је да мало смање напетост и да `купе` време”.
„Питање Донбаса и Украјине у целини биће решено у лето 2018-те. Након руских председничких избора и по завршетку светског фудбалског првенства које ће се одржати у Русији. Нисам сигуран да ће то бити мирно решење. Судећи по овоме што се чини у Украјини и по држању оних који су у томе главни – мирно решење тешко да је могуће”. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА